29 mei 2017

Vijf kilo cherimoyas

Een 2000 jaar oud "kunstwerk" van de Romeinen
om water onder de weg af te voeren.
Na het desayuno op weg naar Benaocaz via de calzada Romana, de behoorlijk goed geconserveerde, ruim tweeduizend jaar oude Romeinse weg door de bergen . Uitgebreid foto's gemaakt van de kunstwerken die waren aangelegd om water af te voeren. Over een intacte Romeinse brug bereikten we het dorpje. Wat cherimoya's gekocht en op het dorpsplein opgepeuzeld . Ooit heb ik dit fruit leren kennen door mijn oude vriend Paul D. Hij wilde jam maken van cherimoya's en vroeg me of ik vijf kilo mee terug wilde nemen. Ik heb er toen een paar gekocht en gegeten in Sevilla en vond ze erg lekker. Nu ook weer en ze smaakten Roos ook best.
Op de terugweg nog arenden zien vliegen . Pracht gezicht met die enorme vleugels.
Op een terrasje nog wat Cruzcampo gedronken en terug naar het hotel.
We wilden eten in het restaurantje dat we de eerste dag hadden gezien met streekgerechten op het menu. Toen wij Hollanders wilden eten was het restaurant (nog) niet open. Hebben we voor straf nog een keer pluma gegeten. Op advies van de portier van het hotel zijn we alsnog naar het genoemde restaurant gegaan en hebben van het magistrale uitzicht met zwaluwen en vleermuizen genoten.

Geen opmerkingen: