07 mei 2017

De eerste wandeling op Skiathos

Ja hoor, de eerste aanwijzing dat het pad
hier ook echt gemarkeerd is.
Vanuit ons apartement was het een hele klim naar de opgang van de eerste wandeling die we zouden maken. Snoeiheet en ontzettend steil maar met het kleine kaartje lukte het ons zonder al te veel problemen om de opgang te vinden en die bleek prima te zijn gemarkeerd; dat beloofde veel goeds en terecht zoals later deze week zou blijken.
Een echt GR paadje liep langs de helling richting klooster Kechrea. Volgens ROos wel te halen, maar daar heb ik een stokje voor gestoken. Heen was misschien nog wel gegaan maar je moet dan ook nog terug en daar voldoende puf voor over houden. Eerst maar eens een paar uur en dan keren zo stelde ik voor. En dat deden we. Door olijfboomgaarden, door weilandjes met heerlijk geurende rozen, vogelgeluid waaronder de nachtegaal. Overigens zagen we nauwelijks vogels. Het was behoorlijk warm maar we genoten volop.
Onderweg een stukje brood met banaan en een tomaat, zo'n lekkere vlezige met een beetje zout erop.
Aan het eind vond ik - held - het wel een beetje eng worden. "Zullen we hier even van het uitzicht genieten", was het voorstel van Roos. Ik liet me niet kennen maar vond het een rot plek om te gaan zitten.
Roos in het veldje met rozen. Helemaal op haar plek!
Inderdaad een fraai uitzicht op de zee in de verte, maar ook tientallen meters hoog en een zeer steile helling om niet te zeggen, afgrond. Ik stelde voor om nu maar terug te gaan, meer door hoogtevrees dan door vermoeidheid gedreven. En die lieve Roos voldeed aan mijn angstig verzoek.
Doodsteil blijven staan en voorzichtig een foto gemaakt.
Een smaragdhagedis die zijn naam eer aandoet.
Onderweg zagen we nog een pracht van een smaragdhagedis.
Op het weitje met de geurige rozen hebben we nog een keer gepauzeerd en genoten van de stilte en de lekkere atmosfeer; fijne plek om te zijn.
Weer terug gelopen en de steile afdaling naar het apartement, op naar een biertje op ons terrasje. En natuurlijk 'savonds weer inktvis in het dorpje.

Geen opmerkingen: