12 mei 2017

Een appeleflauwte

Uitzicht op Skiathos
Vandaag terug gekomen van een weekje Griekenland. Aanvankelijk dacht ik dat we het advies hadden gevolgd van mensen die we op Kreta hadden gesproken; de Sporaden waren ons doel en Skiathos is daar één van en je kunt er makkelijk komen met TUI. Maar achteraf denk ik dat zij ons de Cycladen hadden geadviseerd; moet ik maar eens verder uitzoeken.
Maar Skiathos viel ons niks tegen hoewel we gisteren tegen elkaar zeiden dat één week ook wel lang genoeg was.

We vertrokken vorige week ontzettend vroeg; we vlogen iets over vijf uur en gingen daarom al om half drie met de Schiphol-taxi naar het vliegveld. Wel hadden we een paar uurtjes lekker geslapen.
En dan is het weer heerlijk warm als je aankomt ook al was het pas 9 uur lokale tijd en niet eens warm voor de tijd van het jaar, maar toch iets van 20 graden en dat waren we niet meer gewend.

Onderweg naar het apartement gebeurde er iets vervelends. Iemand die bij een hotel eerder dan het onze moest zijn werd onwel, waarschijnlijk van vermoeidheid door het vroege opstaan en de reis, alsmede de warmte, en kreeg een appeleflauwte. Daarbij had hij zijn gezicht akelig bezeerd; hij bloedde stevig uit een wond bovenop zijn neus, maar eigenlijk niet veel bijzonders. Ik stapte snel uit en heb hem weer voorzichtig overeind geholpen samen met een andere meneer terwijl zijn vrouw zijn gezicht depte met een natte zakdoek. Hij kon ergens zitten en het ging wel weer zo dacht ik.
Ik hoorde achteraf dat deze meneer vanwege deze appeleflauwte een hersenscan had moeten ondergaan; ook hier in Griekenland is de gezondheidszorg kennelijk op hol geslagen. Op de terugweg sprak ik de meneer in kwestie nog even aan; niets aande hand afgezien van een pleister op de brug van zijn neus.

Geen opmerkingen: