06 mei 2017

De jarige Sjoerd

De elegantie zelf aan de wandel
Op 6 mei zijn Roos en ik meestal met vakantie; 2 jaar geleden werd Sjoerd op deze dag geboren en zaten we op Lesbos. Dit jaar dus op Skiathos. Maar met de handige smartphone kon ik Arja feliciteren met de jarige Job. Arja stuurde vervolgens een video en foto's; dat zijn toch wel heel leuke moderne verworvenheden. Verder is die smartphone veel kleiner en lichter dan m'n groompie; ik kan  veel meer bagage kwijt in de rugzak en dat is een groot voordeel.
We begonnen de dag met koffie en baklava op ons balkon/terras. Roos had de kaart bestudeerd en zo besloten we om de dichtstbijzijnde wandeling vanuit het apartement te gaan maken.
Het was een stevige klim om bij het begin van de wandeling te komen. Tot ons grote genoegen was het begin van de wandeling duidelijk gemarkeerd en daar gingen we op weg. Het was warm; het pad was meer dan schitterend. Onderweg zagen we een smaragdschildpad en genoten we van de geuren en de stilte. In een veld vol van wlde rozen hebben we onze meegebrachte lunch genuttigd. Het was klimmen en dalen zoals je mag verwachten in Griekenland. We genoten volop.
Eenmaal terug in het apartement lekker opgefrist en vervolgens naar het dorp gewandeld en lekker calamaris gegeten. Heerlijk om weer in Griekenland te zijn

Schiereiland van Skiathos
Op 7 mei hebben we een wandeling rond het schiereiland gemaakt; dat is toch wel ons grote genoegen - passie is een te groot woord maar dekt de ladeng toch ook wel - om in dit soort oorden de benen te strekken. Ook hier een opmerkelijke stilte hoewel het geen natuurwandeling betrof als gisteren.
Weer terug bij de grote weg hebben we de bus genomen en naar de stad gegaan. Voor de afwisseling weer inktvis gegeten; dat is smullen geblazen.
Op ons terras nog een biertje en toen gingen de luikjes weer dicht.


Geen opmerkingen: