05 mei 2017

Skiathos, Grieks wandeleiland

Vanmorgen heel vroeg met de Schipholtaxi naar het vliegveld; weekje Skiathos. Een vlotte vlucht; we waren er al om iets van 9 uur lokale tijd. Ach ja, dan duurt het nog meer dan een uur voordat je bij het apartement bent; we werden wel verwend; we kregen een vier-persoonsapartement waar de anderen een veel kleiner twee-persoons kregen; dat was boffen.
We hadden onze geringe bagage snel uitgepakt en gingen direct op weg naar het dorp; was ongeveer een half uur lopen, zij het wel langs een vrij drukke weg. We vonden een afslag naar het strand met een restaurantje; bleek te worden gedreven door een NLse mevrouw die hier met een Griek was getrouwd. Zij wist ons te vertellen dat het kraanwater hier echt niet gedronken moest worden omdat er kwik in zou zitten; zou zomaar kunnen in zo'n vulkanische streek. Het werd later ook bevestigd en dus liepen we de hele vakantie te sjouwen met plastic flessen water. Maar deze mevrouw wist ons ook te vertellen dat je op Skiathos heel goed kon wandelen en dat er gemarkeerde paden waren. We aten een salade en dronken er koffie en Roos scoorde daar een plattegrond waarop tot ons genoegen inderdaad wandelpaden waren aangegeven. Van dit kaartje zouden we nog veel plezier hebben deze vakantie.
Verder is Skiathos een prettige plek; de mensen zijn bijzonder vriendelijk en helemaal niet opdringerig zoals in Macedonië.
'sAvonds hebben we bij een supermarkt in de buurt van het apartement inkopen gedaan en bij een bakkertje baklava gekocht voor het ontbijt. Gezellig plekje bovenop de winkel met terras om koffie te drinken. Nog even op ons eigen balkon gezeten en toen het tekort aan slaap van de afgelopen nacht ingehaald.

Geen opmerkingen: