17 december 2023

Weer naar een verjaardag

 

Peter met Joris op schoot instrueert Sjoerd

"Vroegig" ging ik eigenlijk nooit naar verjaardagsvieringen, dat wisten de kinderen en dus werd ik ook zelden of nooit uitgenodigd, maar de laatste jaren vind ik het eigenlijk ook best wel leuk om kinderen en kleinkinderen weer te zien. Maar nu is mijn aantal dusdanig groot geworden dat het wat "veul" wordt want vandaag naar den Haag voor de viering van de verjaardag van kleinzoon Gijs, die afgelopen week zijn dertiende verjaardag vierde. Makkelijk bereikbaar in Den Haag namen we de bus naar Utrecht CS en in de bekende vloek en zucht kwamen we aan in de hofstad en de tram bracht ons vrijwel voor de deur. We werden buiten begroet door een rokende andere oma, waarbij we wederzijds de felicitaties uitwisselden, maar snel kwam de jubilaris ons groeten en nam met genoegen het geschenk in ontvangst, maar ik had voor alle kinderen wel iets meegenomen, voor Evi een schouderblad van een lam, keurig uitgekookt bij het bereiden van de lamsbouillon onlangs, voor Sjoerd een jongensboek over de lotgevallen van Alexander von Humboldt, ben uiterst benieuwd of hij dat zal gaan lezen, voor Morris had ik een grote chocolademunt alleen voor de kleine Sam had ik niets, maar die deelde mee in de kaneelstokken die Roos voor alle kinderen had meegebracht en kreeg ook een stukje chocola van z'n broer. Leuk hoe deze kinderen met elkaar omgaan, behoorlijk genereus en zachtaardig!
Peter kwam even later ook met z'n twee zonen die ik gisteren al had gezien, maar ook een vriendin van Arja met een viertal kinderen, dus weer een hele crèche zo bij elkaar. Sjoerd liet mij zijn kamer zien met al zijn bezittingen en Roos werd door Morris rondgeleid in zijn kamer. Sjoerd bleek een 3D printer te hebben die hij, noch zijn vader aan de gang kon krijgen, alle hoop was op "Oom Peter" gevestigd die dan ook al snel na binnenkomst aan de slag kon gaan. Ik had nog nooit een 3D printer gezien en was wel onder de indruk van een dergelijk stukje fijn-mechanica, geschikt voor de consumentenmarkt, maar ik geloof dat ook Peter het geheel niet aan de gang kreeg. Sjoerd zat vol ongeduld te wachten en dreigde daarmee ook toekomstig gebruik van het masjien onmogelijk te maken, maar Peter waarschuwde hem voor rommelen, het geheel ziet er behoorlijk kwetsbaar uit en acht ik ook volstrekt ongeschikt als kinderspeelgoed.
Wij gingen er weer vandoor en besloten om gezellig door de stad naar het station te wandelen, het was tenslotte prachtig weer vandaag. Aangekomen bij de Wiener Konditorei nodigde Roos mij uit voor het gebruik van een chocolademelk met lekkers, fijn om weer op dit vertrouwde plekje te zijn. Daarna als een speer met NS naar Zwolle en door naar Wijhe. Voorlopig even geen verjaardagen haar har, opa vindt het wel genoeg, ik kom wel "zomaar" langs voor een kop koffie.

Geen opmerkingen: