16 december 2023

Geen thee gedronken

 

In conclaaf met Marijn

Vandaag vierde Peter zijn verjaardag, dus op naar Papendrecht. Had ik eerst gedacht om met de trein te gaan naar Sliedrecht Baanhoek, daar besloten we, gezien de onhandig lange riet met louter stoptreintjes, toch maar met de bus te gaan ondanks de voor de blaas zo uitdagend lange rit. Dus toen Roos vroeg of ik nog een kop thee wilde moest ik ontkennend antwoorden, maar een kop koffie was toch wel onontbeerlijk, had ik ook beter niet kunnen doen achteraf, maar goed we waren best snel in Baanhoek en daar vond ik in een hoekje een uitstekend herentoilet.
Gezellig zo bij elkaar

Leuke wandeling achter langs de dijk, waar we het inmiddels bekende interessante mini-biebje op interessant leesvoer scanden, Roos zag een aardig voorleesboek voor Joris, leuk om dat aan Jessica cadeau te doen,viel inderdaad in goede aarde toen ik haar dat na ontvangst bij hen kon overhandigen. Roos had wat voor Peter, ik zag bij binnenkomst kleinzoon Marijn over de grond kruipen, kennelijk is hij nog geen wandelaar zoals dat een "Elf" betaamt. Hij ging staan bij een tafeltje met wat speelgoed en ik nam de gelegenheid om de kennismaking met hem wat te verdiepen, ben best gek met die piepkleintjes,hij is pas 15 maanden oud. Arja was er ook met 2 van haar vijftal kinderen, dus 4 kleinzoons aanwezig, gezellige drukte. Vriend Marco van Peter en Jessica was er ook met zijn twee dochters, dus een hele kinderschaar, gezellig.
Harmonie orkest in de stationshal

Was een plezierige verjaardag met lekkers waaronder een verrukkelijke appeltaart waarvan Peter gisteren al een verlokkende foto had gestuurd via WhatsApp.
In de loop van de middag vertrokken we weer naar de Bilt, Op station Utrecht CS was het een gezellige sfeer, het harmonie-orkest van de NS gaf een concert en dat klonk prachtig door in die enorme hal, anders dan het concert van gisteren, maar fijn om even naar te luisteren tot de trein naar station Bilthoven vertrok.

Geen opmerkingen: