31 december 2023

Geen oliebollen gebakken

 

In de oliebollentent van Olst

Dat was wel even slikken voor mij, zo lang ik mij kan heugen werd er in mijn naaste omgeving op 31 december gebakken, oliebollen wel te verstaan. In de Hoflaan deed Anneke dat altijd maar sinds ik op mezelf op de flat woon heb ik het zelf gedaan, maar vandaag dus niet want we moesten vandaag afreizen naar Wijhe. In de straat van Roos was een ontzettend leuk initiatief van mensen die daar eigenlijk nog maar kort wonen om een buurtbijeenkomst te houden en natuurlijk wilden wij daar graag aan deelnemen. Maar ja, eigen oliebollen zat er dan wel niet in, maar zonder oliebollen het nieuwe jaar in dat kon natuurlijk echt niet. Dus toen we in de trein naar Wijhe zaten stelde ik voor om ergens in Wijhe misschien bij de bakker deze oudejaarstraditie lekkernij aan te schaffen. Maar Roos had een beter idee: "Bökkers Mölle" in Olst, de bakker in de molen bij de IJssel. Dus ik bleef zitten in Wijhe en ging door naar Olst, naar de bakker op de dijk. Daar stond op het terrein achter de bakkerij een enorme tent met daarin tal van lieden die aan het bakken waren en twee dames die de zakken met tien oliebollen aan de clientèle verkochten zo ook aan mij. Een zak met tien leek mij wel genoeg en ik begon op de terugweg naar het station alvast te smikkelen, eenmaal in Wijhe zaten er nog zes in de zak. 
In de loop van de middag gingen we naar het buurtfeest, ontzettend leuk om met de verschillende mensen uit de straat nader kennis te maken, zowel Roos als ik hadden het erg naar ons zin. 
Ach en 's-avonds hebben we nog wat stepbridge gedaan en de avond uitgezeten zoals dat gaat wanneer je wat ouder wordt, het nieuwtje is er na 71 resp. 75 jaar wel van af. Om twaalf uur hebben we het "Amicitia semper" gedronken met z'n tweetjes en vervolgens een lawine van nieuwjaarswensen mogen ontvangen van onze extended family, heerlijk. Zelfs in Wijhe was het een behoorlijk groot vuurwerk dat werd afgestoken maar de rust keerde weer en we hebben lekker geslapen.

Geen opmerkingen: