24 december 2023

Aan de slag in de tuin

 

Roos aan het ploeteren met schep

Vanmorgen na het ontbijt gingen we direct aan de slag, eerst de schuur voorbereiden op mogelijke wateroverlast, alle papier en karton zooi hoog plaatsen, het grote tapijt oprollen en rechtop hoog neerzetten. Vervolgens in de tuin zelf de stenen die Roos had verwijderd opruimen en opstapelen, water hozen en proberen om de grond wat doorlaatbaarder te maken, het water loopt gewoon heel slecht of niet weg daar waar de stenen zijn verwijderd. Met de schep hebben we beiden staan klooien om de harde grond wat luchtiger te krijgen.
En ik ploeter verder

Er worden nog twee forse regendagen voorspeld, juist dagen dat we een afspraak elders hebben, wat een gekloot.
We moesten er ook wel een beetje om lachen en als het echt niet kan dan moet ik op eerste kerstdag in m'n eentje de honneurs waarnemen. We gaan het zien.
Toen we moe werden zijn we gestopt, nog een kop thee en ben ik vertrokken. Ik wilde in ieder geval de tijd hebben om het eten voor eerste kerstdag te bereiden, een grote pan boerenkool. Dus een flinke hoeveelheid aardappelen geschild, gekookt, gestampt en er de al eerder deze week gekookte en fijngemaakte boerenkool doorheen gedaan terwijl de kerkklokken de kerstdienst aankondigden. Morgen even afmaken met de jus die ik vorige week speciaal heb gemaakt voor door de boerenkool. Ja ja, ik doe mijn best om er iets van te maken. Morgen komen ze.

Geen opmerkingen: