27 december 2023

Een hartelijke ontvangst


Menukaart

Na de ontmoeting bij FIOM hadden we Robert niet meer ontmoet, hij had al aangegeven dat hij gelegenheid zou hebben in zijn kerstvakantie. Maar de afgelopen tijd hadden we al ruimschoots ge-appt en ook kennis gemaakt met zijn moeder Elma die ook erg verheugd was over de kennismaking. Zij zou ons op komen halen op station Alexander in Rotterdam en zou ons een lunch aanbieden. Best spannend allemaal. Onderweg had ik al een "onsie" gestuurd, een WhatsApp bericht met een foto van ons beiden aan Elma zodat ze ons zou herkennen als we het station uit zouden komen. Onze trein liep nog niet binnen op het station of er klonk al een piepje van de WhatsApp en dat niet alleen, met open armen stond ze ons achter de uitcheck op te wachten, veel hartelijker kon het niet. Met een stevige hug begon deze feestelijke ontmoeting en direct al in de auto zaten we stevig in de conversatie. Aangekomen bij haar huis stond Robert met zijn enorme gestalte ons breed lachend op te wachten, hij moest diep bukken voor de hugs met Roos en mij, fijn om hem weer te zien. We gingen aan de koffie met een heerlijk stuk banketstaaf, lang niet geproefd! En we spraken over van alles wat zoal speelt in zo'n bijzondere situatie als eerste kennismaking en de voorgeschiedenis, tis ook niet niks hoor?!
Daar staan we dan.

Elma had een ontzettend leuke lunch voorbereid, inclusief een speciale menukaart. We begonnen met een stukje quiche in de vorm van een hartje, gevolgd door een subtiel kopje soep, vervolgens een ragoutbakje met kippenragout en afgerond met warme appelbol uit de oven met diverse soorten ijs, smullen dus en maar babbelen, we raakten niet uitgepraat. 
Natuurlijk ook foto's bekeken, ik wilde graag wat foto's zien van Robert in zijn jeugdjaren en Roos maakte een paar foto's, waaronder een foto van Robert tussen zijn moeder en zijn donorvader, altijd bijzonder. In de loop van de middag gingen we weer terug, Robert bracht ons naar het station en we spraken af dat we een afspraak zouden maken voor een gezamenlijke wandeling met z'n tweetjes voor verdieping van de kennismaking.
In de trein hadden Roos en ik het over niets anders dan over de kennismaking van deze dag, het was zo warm en hartelijk geweest. In Utrecht CS namen we afscheid, Roos wilde per se naar Wijhe om te kijken hoe de tuin erbij lag met al die regen, het grondwater staat zo hoog daar dat het slecht doorloopt, ze moet af en toe gewoon hozen om geen wateroverlast binnen te krijgen. Aangekomen op station Bilthoven liep ik door het winkelcentrum en haalde eerst bij AH het boek van Andrea Wulf "Rebelse genieën" op. Handig afhaalpunt van Bol.com. 's-Avonds direct begonnen met lezen, ben erg onder de indruk van haar boeken en deze titel was mij ontgaan, kwam hem tegen bij een boekbespreking in de Volkskrant en heb het boek direct besteld. De inleiding belooft al veel, dat wordt lezen de komende dagen.

Geen opmerkingen: