09 december 2022

Van Wierden naar Vriezenveen

 

De berkceuse van Vriezenveen

Was ik gisteravond pas om half twaalf 's-avonds bij Roos aangekomen daar ging de wekker vanmorgen al om kwart voor acht. Volkomen uitgeslapen stond ik lekker op tijd naast het bed en al snel had ik thee gezet en ontbeten we met een lekker vers gekookt eitje. Roos was weer behoorlijk opgeknapt van haar verkoudheid en durfde het zeker aan om vandaag aan de wandel te gaan. De dag begon wat grauw en mist kenmerkte dan ook de treinreis naar Wierden waar ik bij aankomst net zo hard een herentoilet nodig had als de vorige keer dat we hier aan de wandel gingen. De trein van Zwolle naar Enschede is niet voorzien van toiletten en dat wist ik wel maar geen actie ondernomen. Maar daarom niet getreurd, ik vond mijn heil in de heg van de parkeerplaats terwijl Roos bij een ICT bedrijf tegenover het station terecht kon. Volgende keer rekening mee houden!
De aanloop was bepaald vervelend, door het dorp en vooral veel langs wegen met autoverkeer, maar uiteindelijk toch weer landelijk en hier en daar zelfs stukjes die we herkenden van een vorige keer zoals de plek waar men met berkenbomen een soort berceuse had gebouwd. Daar heb ik dan ook een foto van gemaakt die ik op deze blog zal plaatsen.
We kwamen aan in Vriezenveen en ik wilde graag een stuk bakbloedworst kopen bij de slager waar we dat eerder insloegen alleen realiseerde ik me dat dat destijds in Vroomshoop was maar geen probleem want er was een meer dan uitstekende slager vlakbij het station waar ik niet alleen bloedworst maar ook een prachtige lap ribeye kocht; die lag zo te pronken in de vitrine dat het leek of hij smeekte om door mij te worden gekocht en opgenuttigd. Daar zal ik maar aan toegeven.

1 opmerking:

biltburg zei

Toch handig zo 'n heg!