08 december 2022

Lekker rustig bij Mariska op bezoek

 

Mariska neemt het over van Guusje

Hadden we aanvankelijk afgesproken dat ik vrijdag zou komen daar bleek het bij nader inzien voor ons beiden beter uit te komen dat ik vandaag langs zou komen en dat werd een uitermate genoeglijke en rustige dag. Mariska moest wel tot een uur of elf in de ochtend werken, ik stond om 13,00 uur wijfelend voor de deur om voor de zoveelste keer te vragen op welk nummer ze precies woonde toen ze me open deed en spottend vroeg of ik het nummer weer niet wist. Even later zaten we aan de koffie met een stuk quiche, spektaart die ik gisteravond expres voor vandaag had gebakken, Mariska is daar liefhebber van.
Ik wilde graag mijn plan voor de viering van m'n 75e verjaardag voorleggen. Ik wil daar al m'n kinderen, kleinkinderen, schoonkinderen, stiefkinderen en bonuskinderen bij vragen. Had ik al met m'n 70e jaardag willen doen maar toen was de tijd daar nog niet rijp voor. Nu vinden allen die ik het heb voorgelegd een uitstekend idee om de hele bups eens bij elkaar te vragen. Het toeval wil dat Mariska en Gideon zo rond de tijd van mijn verjaardag - ik ben op 12 mei 1948 geboren - te gaan trouwen, maar dat zou een week later zijn. Een ander toeval is dat Martijn en Margot met de kleine Emily van plan zijn om eind februari voor enige tijd naar NL over te steken en het leek mij een leuk idee om mijn partijtje te organiseren op een zondag in de tijd dat ze hier zijn. Dat vond positieve weerklank ook later bij Martijn. Ik had eerlijk gezegd ook niet anders verwacht. Nu maar zien of de legpuzzel gaat passen.
Mariska aan de "Hamburger"

In de loop van de middag kwamen Lieva en Guusje van school en die gingen we ophalen, Lieva nam een vriendinnetje mee en die twee verdwenen direct "naar boven" om te spelen. Guusje liet zien hoe ze kon dansen en kwam bij me op schoot zitten met een boekje om te laten zien dat ze ook kon lezen. In plaats van naar TV kijken gaf ze de voorkeur aan een nauwkeurig werkje waarbij piepkleine kleurige stukjes moesten worden ingepast in een van cijfers voorzien patroon. Dat deed ze met veel overgave. Toen de dames even later werden opgehaald voor dansles gin Mariska verder met het gepietepeuter onderwijl wat babbelend met mij. Was een heerlijk rustig sfeertje al met al. Ondertussen lunchten we met een heerlijk hamburger die Mariska in "no time" klaar had.
Dus weer lekker rustig met z'n tweetjes over van alles en nog wat gesproken, deed ons beiden plezier, Behoorlijk laat kwam Gideon uit z'n werk en had op de terugweg de twee meisjes van de dansles opgepikt. Leuk om ook hem weer te zien en we hebben zeer uitgebreid en behoorlijk intensief met elkaar gesproken over de ontwikkelingen in NL. Was bijzonder verhelderend om dat te doen en een bijzondere aanvulling op wat er zo allemaal op Facebook rondgaat. Deed me veel plezier. Mariska bracht me uiteindelijk naar station Oss waar ik de directe trein naar Wijhe kon nemen waar ik overigens pas om 23.00 uur aankwam. Nog een loopje naar Roos en dat was het dan na een ontzettend plezierige dag!

Geen opmerkingen: