03 december 2022

Oma Roos leest voor

Roos leest voor aan ROnja en Bram

Na afloop van de plechtigheid gisteren namen we afscheid van de familie en gingen op visite bij Joke en de kleinkinderen, Bram en Ronja. Joke had al gezegd dat ze waarschijnlijk wat later thuis zou zijn en inderdaad zag ik niemand binnen en werd er niet open gedaan nadat ik had aangebeld. Daarom stuurde ik een whatsapp bericht dat we nog even een ommetje zouden maken, maar we waren nog niet onderweg of ik zag hen aankomen en de bocht naar de fietsenschuur inslaan. Dus liepen wij ook om en daar stond het drietal met fietsen voor de schuurdeur en gingen al snel naar binnen. De kinderen waren nog onder de indruk van het Sinterklaasfeest en Bram was helemaal koud geworden. Een warm kussen met kersenpitten ontdooide hem en ik probeerde ook om met mijn warme handen zijn voeten wat op te warmen. De kinderen hoefden verder niet te ontdooien, ondanks dat ze Roos nog maar weinig hadden ontmoet waren ze direct met haar vertrouwd en nadat ik de eerste voorleesexercitie had uitgevoerd nam Roos dat naadloos over tot genoegen van de kinderen. Daardoor kon ik in alle rust wat met Joke praten, altijd gezellig maar moet meestal telefonisch om dat ongestoord te kunnen doen. Overigens kunnen de kinderen uitstekend en in alle rust zelf aan de gang gaan, heerlijk hoe dat gaat zonder de herrie van TV of muziek, een rustig huishouden zoals dat volgens mij ook goed is voor jonge kinderen, voor opa's in ieder geval het aangenaamst.
Ik had Joke gevraagd of het goed was dat we thee kwamen drinken en in de loop van de middag maakte ik dan ook aanstalten om weer op te stappen, maar daar kwam niets van in, er werd verwacht dat we bleven eten en zo stonden Joke en ik samen aardappels te schillen voor boerenkool voor 6 personen, gezellig zo met dochter samen aan het werk. Bram klom bij Roos op schoot en liet zijn fantasie de loop zoals zijn moeder ook deed in haar kinderjaren.
Zo tegen etenstijd sloeg de gekte helemaal in de kinderen en werd er gehold en druk gedaan dat het een lust was. Op zeker moment liep Bram in z'n ondergoed te hollen: "man, je wordt helemaal koud", probeerde ik nog, maar de energie kon niet op en ook Ronja moest haar energie kwijt. Maar even later zaten we toch met z'n allen lekker aan tafel. Pieter zou pas laat thuis komen van z'n werk. Wij zouden de bus nemen en vertrokken uiteindelijk nogal abrupt, zij het ten onrechte want de bus die we dan zouden moeten nemen vertrok van een andere bushalte en ik had geen idee waar die halte zich bevond dus liepen we maar naar het station. Thuisgekomen zette ik direct de CV in werking, als ik bezoek krijg wil ik dat de flat aangenaam is, in m'n eentje stook ik niet om energie te besparen, met een muts op en veel kleren aan is het best uit te houden op de flat, het blijft altijd wel 15 tot 17 graden, niet echt warm maar uit te houden.
We namen we nog een borreltje en rolden uiteindelijk moe en tevreden het bed in, was een afwisselende dag geweest die ontzettend plezierig eindigde met het bezoek aan dochter en kleinkinderen.

Geen opmerkingen: