21 december 2022

Een nieuwe kroon op m'n kies

 Eigenlijk wist ik wel dat er iets met mijn kies links onder achter niet helemaal in orde was, maar stilletjes hoopte ik dat het wel vanzelf over zou trekken; bij het bewerken van de spleet tussen mijn achterkiezen met een tandenstoker voelde ik iets wat niet zo hoorde, maar verder geen last. Ook mijn tandarts merkte in eerste instantie bij de controle geen afwijkingen maar omdat het weer tijd was maakte ze ook foto's en ja hoor, daar werd het euvel ontmaskerd en besloten dat er een nieuwe kroon geplaatst moest worden. En vandaag was het eerste consult voor die behandeling gepland en wel bij een voor mij nieuwe behandelaar in de praktijk omdat degene die mij zeker een jaar of tien behandeld had besloten had om wat anders te gaan doen.
Dus maakte ik vandaag kennis met mijn nieuwe behandelaar, opnieuw een jonge vrouw en op bijzonder vriendelijke en duidelijk deskundige en moderne wijze werd mij kies ontdaan van de oude kroon en behandeld en uiteindelijk een tijdelijke kroon geplaatst en die past wel zo wonderlijk goed dat het wel een definitieve kroon lijkt.
Mijn vader had mij vroeger al verteld dat het goed is om een jonge tandarts te hebben vanwege de stand van de techniek en een oudere huisarts vanwege de ervaring. Ik denk dat ik het daar wel mee eens ben!


Geen opmerkingen: