04 december 2022

Dankzij marktplaats precies op tijd

 

Ronika en Sophie met de Pieten

Toen we vrijdag bij Joke waren kwam mijn wens om een exemplaar van het kinderboekje "de wortelkindertjes" te verkrijgen aan de orde. Bij het afscheid van mijn voormalige onderburen had ik Ronika beloofd dat ik voor haar een exemplaar van dit boekje zou komen langs brengen in hun nieuwe huis. Maar bij de boekhandel had ik aanvankelijk te horen gekregen dat het boek in december in herdruk zou verschijnen maar nu weer dat het pas maart zou worden en dat vond ik echt veel te lang duren. Joke had een adequate oplossing: marktplaats.nl en in "no time" had ze het gevonden en maakte ze het voor mij in orde zodat ik het vandaag tussen 13.00 en 14.00 uur kon ophalen op wandelafstand van De Bilt, namelijk in Zeist. En zo gingen Roos en ik om half twaalf op stap, door ons bekende Houdringhebos naar het adres in Zeist en kon ik het boek tweedehands maar onbeschadigd in ontvangst nemen. We gingen vervolgens naar Utrecht CS waar we afscheid namen, Roos naar Wijhe en ik besloot om direct en onaangekondigd naar Houten te gaan naar het adres van m'n voormalige onderburen.
Sophie bij mij op schoot

Onderweg in de bus en trein had ik mij bedacht dat het natuurlijk Sinterklaastijd was en dat ik net zou kunnen doen of Sinterklaas zich had vergist en een pakje voor Ronika op het oude adres had bezorgd en dat ik dat nu kwam brengen. De familie was gelukkig thuis en ik werd uitermate hartelijk ontvangen en bleek er tot mijn verrassing een hele Sinterklaas festiviteit op het programma te staan. Zo vertelde ik Ronika dat Sinterklaas een pakje voor haar had bezorgd en even later kwam het boekje over de wortelkindertjes tevoorschijn. Ik hoefde niets voor te lezen want ze kon prima zelf lezen en begon het hardop te lezen. Ik dronk thee en sprak wat met de ouders en niet al te veel later zei ze triomfantelijk: "ik heb het uit!". Moeder Shiwa fluisterde in mijn oor dat er twee Pieten langs zouden komen en nadat we flink wat liedjes hadden gezongen verschenen er inderdaad twee roetveeg Pieten voor het raam, ze kwamen binnen en strooiden pepernoten, ook Ronika mocht wat pepernoten strooien. Ook de kleine Sophie was inmiddels van de partij en kwam gezellig bij mij op schoot zitten. Vervolgens ging een van de Pieten met Ronika en vader Ayoub naar de zolder om te kijken of er misschien pakjes waren gebracht door Sinterklaas en ja hoor. Ronika pakte haar kado's uit en de Pieten praatten nog wat maar moesten natuurlijk wel verder voor andere kinderen die zaten te wachten. Niet veel later vertrok ik ook na een hartelijk afscheid van de familie die mij zo overduidelijk met open armen had ontvangen. Ronika beschouwt mij vanaf vandaag als haar derde opa en nu in Nederland: "noem me maar opa Eef", bood ik aan, 

Allemachtig wat een warm bad was dat voor mij, ik moest het gewoon afreageren en appte uitgebreid met Roos en sprak ook buurvrouw Kaat nog even aan over deze heerlijke middag. Ik was er gewoon confuus van.

Geen opmerkingen: