18 december 2022

Douwe en Ana komen eten

Kersttukjes

 "Komen ze ook eten?", had ik Roos gevraagd toen zij zeer onlangs aankondigde dat Douw en zijn verloofde, Ana vandaag bij ons langs zouden komen voor "een borrel". En ja hoor, "op Braziliaanse tijd", dus pas om 19.00 uur zouden zij komen voor het eten.
Nu wist ik dat Douwe - best een kieskeurig man met eten - wel van ouderwetse erwtensoep hield dus had ik een forse pan van dit heerlijks gemaakt en vanmorgen eerst maar eens voorgeproefd, smaakte als goed gelukt! Roos had zich ook uitgesloofd en had een keur van kazen ingeslagen bij haar Zutphens' kaasadresje en voor de zekerheid ook maar een zoet nagerecht, tiramisu. Kon dus niet misgaan. Ik had doorgegeven dat mijn bel kuren had en dat ze even moesten appen wanneer ze voor de deur stonden. Om 19.10 werd inderdaad geappt door Ana die in haar eentje boven kwam; Douwe moest op zoek naar een "laadpaal" om de Tesla van energie te voorzien. Even later appte ook hij dat we maar vast met het eten moesten beginnen want hij was al enkele palen afgeweest en alle waren bezet. Maar zo tegen half acht was hij daar en begon onze vreetpartij. Douwe was onverzadigbaar en liet het zich de erwtensoep goed smaken maar ook de kaas ging er bij ons allen goed in en tot verrassing was er ook nog tiramisu wat Ana ontlokte dat een maaltijd in Brazilië altijd eindigt met een zoet nagerecht. Dat hadden Roos en ik ook al regelmatig ervaren bij Hugo en Marjorie.
Zo tegen half elf gingen ze er vandoor, Douwe activeerde vanuit de flat de verwarming in de Tesla voor zijn "tropische geliefde" sprak hij geestig. We namen afscheid en wensten hen een fijne kerst in het verre Brazilië.

Geen opmerkingen: