16 december 2022

Recital in Amsterdam

 

Hier de zangers en pianisten na afloop

Al maanden geleden had ik Roos mij dringend verzocht om deze middag in mijn agenda te reserveren voor "opera". Overigens ging het niet om de uitvoering van een opera maar om een optreden voor leden van de vereniging "Vrienden van de opera" waarvan Roos al jaren deel uitmaakt. We waren aan de vroege kant zodat we een prima plaats konden bezetten. Was voor mij best alweer een tijd geleden dat ik in deze Hal van Cultuur kon komen genieten. 
En genieten was het. Het betrof een optreden van de jonge zangers die het afgelopen jaar hun opleiding hier voor de opera hadden afgerond, dus vanaf heden volop mee kunnen draaien op het grote toneel. Het programma was zeer gemêleerd, dus heel afwisselend. Ook de zangers wisselden elkaar telkens af wat het aanhoren van de muziek bijzonder aantrekkelijk maakte. Ik was van enkele liederen zwaar onder de indruk, een aria uit de Messiah van Händel, had ik lang niet gehoord en bleef maar door mijn hoofd gaan de volgende dag. Maar tijdens de voorstelling kon ik mijn emotie bijna niet in de hand houden toen het duet uit "de Parelvissers" preachtig ten gehore werd gebracht, ik had het nooit eerder live mogen aanhoren maar ken het duet al vele jaren, het kwam keihard binnen, is ook wel erg direct emotioneel vind/voel ik. En tot slot het kattenduet dat eindigde met knetterhoog maar zuiver en mooi geluid van de sopranen. Ik genoot volop en was blij met de uitnodiging van Roos voor het bijwonen van dit besloten concertje.
Na afloop gingen we nog een hapje eten bij "de Surinamer" in het metrostation, smaakte uitstekend en daarna naar de flat.

Geen opmerkingen: