25 december 2022

Lekker gezongen en piano gespeeld

 

Mooi kerststukje van de buurvrouw gekregen

Als ik bij Roos overnacht dan slaap ik altijd zo lekker vooral omdat het bij haar zo rustig is, je hoort vrijwel niets van verkeer, CV of wat dan ook. Vanmorgen werden we dan ook heerlijk uitgerust wakker, het was al half negen zag ik. Lekker ontbeten en koffie gedronken. We wilden op mijn voorstel voor de afwisseling een stukje gaan lopen bij Dalfsen waarna ik dan terug zou reizen naar de Bilt, maar het was nogal regenachtig althans geen lekker wandelweer. Tot mijn verrassing stelde Roos voor om samen wat muziek te gaan maken, zingen en piano spelen. Zo gezegd, zo gedaan en samen onze oude liefhebberij weer eens van stal gehaald. Natuurlijk de liederen van Schubert die wij vele jaren samen hebben gedaan. Roos was goed bij stem, mijn vingers hadden er meer moeite mee om de juiste accoorden aan de vleugel te ontlokken, maar het ging toch redelijk. En het was weer heerlijk om samen te doen. Op zeker moment speelden we het lied waarin de Müller afscheid neemt van de beek, van het leven en dat is door Schubert wel zo ongelooflijk mooi in klanken gecombineerd met deze tekst dat ik gewoon moest snikken van emotie, zelfs toen ik het nog een keer speelde kon ik me niet inhouden, muziek komt bij mij vaak zo intens binnen?! Op zeker moment had Roos het wel gehad met zingen en stelde voor dat ik zou gaan zingen en zij begeleiden. Dàt had ik lang niet gedaan!
Heerlijk gewoon, ze had ook boek I van Schuberts' liederen voor de tiefe Stimme, en dat kon zij goed spelen en dus kon ik er tegenaan. Dat was genieten!
Daarna nog een kop thee en namen we afscheid en nam ik de trein terug naar de Bilt. Bij thuiskomst kreeg ik van de buurvrouw een prachtig kerststuk, haar specialiteit. Ze vertelde dat ze dit jaar meer dan 20 kerststukjes had gemaakt voor deze en gene en voor de organisaties waarvoor ze vrijwilligerswerk doet. Petje af hoor.

Geen opmerkingen: