08 augustus 2020

Vroeg aan de wandel

Mooi gelegen in het vroege ochtendlicht
Voor vandaag is een extreem warme dag voorspeld. Hisso had me afgelopen dagen al gewaarschuwd; dat zou toch wat worden. Ik had goed geslapen en werd al vroeg, geheel uitgeslapen wakker. Waarom niet direct aan de wandel, bedacht ik mij. Vriend Dick - die veel slechter tegen de warmte kan dan ik - doet dat altijd als het warm is. Dus vort met de geit en al voordat de klok 7 slagen maken zou liep ik al in het bos. Een vol "drietje" was de bedoeling en dat heb ik ook wel zo'n beetje gelopen dacht ik. Natuurlijk liet ik het onvolprezen Komoot meelopen zodat ik ook foto's kon vastleggen in de route. Ook appte ik met Dick die ongetwijfeld ook aan het wandelen was, en ja hoor, ik kreeg direct een eppie terug met foto van het nog in duisternis gehulde Limburgse landschap. We grapten en epten nog wat met elkaar en ik zette mijn wandeling voort. Dankzij de stimulerende werking van het wandelen kon ik nog wat hurkend werk verrichten onderweg en opgelucht weer op de fiets naar de flat, waar het inmiddels begon op te warmen zodat ik snel alle deuren en ramen sloot.
De warmte zette inderdaad door, maar als gezegd trek ik me daar niet zo gek veel van aan en ik ging nog even naar de zuivelboerderij "Boom en Bosch" voor melk, karnemelk, yoghurt en natuurlijk vooral voor een ferm stuk boerenboter. Ook daar de Corona regel die ik niet zo snel doorhad. Ik merk dat het me zo tegen begint te staan "dat gedoe" dat ik winkels mijd; zo ga ik absoluut niet meer naar slager van Loo, maar koop ik mijn vlees op de markt. Hoewel de markt behoorlijk schijnt te lijden onder "het gedoe" van de anderhalve meter en zo krijgt het voor mij meer en meer de voorkeur; ik houd dan ook de vrijdag echt voor marktbezoek hier in de Bilt; aardappels, uien, kaas en meel zijn basis behoeften en daarnaast mijn groenten bij Theo natuurlijk. Groente- en fruitwinkel De Koopman en natuurlijk AH en daar blijft het wel bij.
Verdermoest ik nog de nieuwe fiets voor Roos ophalen bij "RenĂ©", onze vaste fietsenwinkel. 
En tussendoor heb ik eindeloos naar de serie "In Europa" gekeken die op de Drive van vriend Dick staat. Natuurlijk heb ik het bekende boek van Geert Mak minstens 1 keer gelezen; ik weet nog dat ik bij de eerste keer ook alle boeken, o.a. van Joseph Roth heb gelezen die Geert aanhaalde in zijn fantastisch schrijfsel. Maar nu zag je ook het gaatje in het uniform van Franz Ferdinand dat de fysieke "aanleiding" voor WO I zou moeten zijn. De rest van de serie deed ons anders geloven; heel Europa wilde gewoon oorlog. 
En de dag heb ik afgesloten met nog eens een kleine avondwandeling. De flat koelde niet af en desondanks heb ik kunnen slapen met alle ramen en deuren open om de wat koelere avondlucht binnen te laten.

2 opmerkingen:

Schwarze Milch zei

Joseph Roth?

11Science zei

Inderdaad, inmiddels gewijzigd.