02 augustus 2020

Niet goed eetbare snijbonen

Afgelopen vrijdag was het zo ontzettend warm; desondanks was ik naar de markt gegaan om van die overheerlijke geitenkaas in te slaan bij Barto, voorheen "de sik" genoemd door ons. Al sinds jaar en dag kopen we bij hem geitenkaas; eens in de 14 dagen staat hij bij ons op de markt. Als hij niets te doen heeft loopt hij rond bij collega marktkramen om een praatje te maken; ik moest hem dan ook zoeken en pas tegenover de slager stond hij te ouwenelen. Hij had me niet eens in de gaten dus zei: "je maakt het nu wel heel erg bont!". Hij begreep wat ik bedoelde, maar ik ging eerst maar naar de slager en liet hem zijn kletspraatje rustig afmaken. Bij de slager lag het bestelde lamsruggetje al klaar; dat ga ik in de Römertopf gaar maken; ben benieuwd naar het resultaat. 
Vervolgens heb ik bij Theo in de tuin de laatste bonen geplukt; hadden er kennelijk al veel eerder af gemoeten zag ik. Theo wilde ze dan ook niet verkopen; ze moesten eerst geselecteerd worden en daar had hij gelijk in. Ik zei dat ik ze toch wel wilde hebben en ondanks zijn protest heb ik ze meegenomen en inderdaad moest ik constateren dat veel van de snijbonen wel erg draderig waren geworden. Maar ik kan Theo niet de schuld geven want hij had mij stevig gewaarschuwd! Ik ga nu de goede er maar eens uitzoeken.

Geen opmerkingen: