07 augustus 2020

Onverwacht thuis gebleven

 Na de wereldreis van gisteren naar Papendrecht besloot Roos om vandaag lekker bij mij op de flat te verblijven, d.w.z. een daggie de Bilt. En dat betekent voor de vrijdag hupsakee naar de markt. Veel had ik niet nodig, maar ja, we moesten wel lopend naar de markt omdat Roos hier (nog) geen fiets voorhanden heeft. Maar daar zou verandering in komen. Ze heeft al maanden geleden voor mij in Wijhe een fiets gekocht zodat ik niet iedere keer heen en weer hoef te lopen van en naar het station dus stelde ik voor op mijn beurt om voor haar hier in de Bilt ook een tweede fiets aan te schaffen.
Maar eerst naar de markt voor uien bij John en vlees bij slager Ultee; een jonge slager met een zeer goed voorziene kraam met vlees waar mij het water in de mond verschijnt; lekker vet doorregen, maar ook een mager biefstukje hoor; ik kocht van beide soorten omdat Roos van rood gebakken biefstuk of daaromtrent houdt en ik de voorkeur geef aan goed gebakken en vooral langdurig gesudderd vet rundvlees. We liepen terug naar de flat en gingen daarna naar de fietsenmaker op de Hessenweg; het was volle bak daar; de fietsenzaken doen het goed in Coronatijd! Gelukkig had "René" een goede tweedehandsfiets voor Roos; zadel en stuur moesten wat afgesteld worden en er moest nog iets aan gedaan worden in de reparatie. Voldaan liepen we terug naar huis. Ik heb hem de volgende dag opgehaald, maar zo hadden we het eigenlijk niet gepland. Roos ging in de loop van de middag terug naar Wijhe en ik zou 'savonds na het eten ook haar richting op komen. 
Maar het zou anders verlopen dan we hadden gepland. Iets na 19.00 uur ging ik van huis en liep lekker door het bos naar het station. Echter, de trein naar Utrecht reed niet vanwege een aanrijding tussen Amersfoort en Den Dolder. "Dan maar met de bus naar Utrecht", dacht ik en liep naar de bus die dankzij een vriendelijke medereiziger even voor mij, ouwe vent, wachtte. Onderweg bedacht ik mij dat dit "gekkenwerk" was; ik zou waarschijnlijk pas rond twaalf uur in Wijhe zijn en besloot om gewoon op mijn thuishalte uit te stappen. En zo geschiedde en zat ik om half tien lekker met Roos te steppen, te bridgen op de computer van de Bridgebond.

Geen opmerkingen: