16 augustus 2020

Ribeye voor Hugo

 Gisteren belde Hugo of ik misschien Thuis was.Hij was in de Bilt, helpen bij slager van Loo en had langs willen komen. Maar ik liep met Roos op de Veluwe dus dat ging even niet.Maar we spraken af dat hij vandaag zou komen rond een uurtje of vier. Dus vanmorgen na het ontbijt ben ik op de trein gestapt om de maaltijd voor te bereiden. Eerst natuurlijk de ribeyes uit de vriezer en in de oven bij 50 graden eerst ontdooien en dan opwarmen. Bij Theo een krop sla geoogst en bij AH tomaten en nog wat zaken die ik nodig had. Ik moest nog meer verwerken dus de hele tijd in de keuken bezig. Keurig volgens de afgesproken tijd werd er gebeld. Bezweet van het roller skaten kwam hij boven. Kop onder de kraan om af te koelen en een stevige hoeveelheid koud water drinken en hij kon er weer tegen. Intussen had ik veel te veel voedsel bereid. Na de enorme ribeye konden we afgezien van de sla eigenlijk niets meer op zodat de snijbonen, de gebakken uien en capucijners onaangetast bleven. Jammer maar helaas. Heb deze week voorlopig te eten har har. Vrij vlot na het eten smeerde Hugo m weer naar huis om zich op te knappen en om naar het bezoekuur te gaan. Was fijn dat hij geweest was.

Zowel Roos als ik hebben voor Marjorie een kleine portie boerenkool gemaakt en die nam Hugo ingevroren mee. Ze vindt boerenkool zo lekker en toevallig heeft Roos tegen alle traditie in zomerboerenkool in haar moestuintje en die is toch lekker. Hugo ging met een zak met twee porties boerenkool en nog een ingevroren hap die ik in de vriezer vond met opschrift "Marjorie" op weg naar huis.

Marjorie knapt op gelukkig! Zou ik eerst dinsdagavond met Hugo mee gaan naar haar op bezoek in het ziekenhuis daar ga ik nu morgenochtend in m/ n eentje; kwam beter uit. Ben benieuwd hoe het met haar gaat.

PS Vanavond rond een uur of half negen begon het te onweren en stevig te regenen; werd hoog tijd. Kon ik eindelijk mijn balkonnetje schoon schrobben, Snel mn regenjas aangetrokken en de korte broek en sokken uitgedaan, bezem gepakt en in de stortregen de zaak weer toonbaar gemaakt. Helaas voor Theo duurde de hevige bui veel te kort om het tekort aan water van deze zomer enigszins goed te maken; de moestuin heeft zo'n behoefte aan water; alles staat er wat zielig bij. Maar mijn flat is er lekker van afgekoeld.


Geen opmerkingen: