04 augustus 2020

Kleinkinderdag bij Arja

Morris
Roos kwam vanuit Wijhe en ik vanuit de Bilt, op weg naar den Haag CS. Onderweg kreeg ik een WhatsApp bericht van Joke; een fotootje van kleindochter Ronja met als tekst: goeiemorgen opa. Direct een glimlach op m'n gezicht; ook nu bij het schrijven van deze blog verschijnt als vanzelf een glimlach. 
Intussen epte ik wat met Joke en daarna met Roos: "ben je al voorbij Lelystad?". Vrijwel op tijd ontmoetten we elkaar op den Haag CS en met de tram naar Arja. Daar werden we vol spanning opgewacht door haar drie jongste kinderen: Sjoerd, Morris en baby Sam. Ach ja en direct willen ze allemaal tegelijk praten en aandacht. Ik haalde mijn zelf gebakken appeltaartje tevoorschijn en een zwijnentand voor in het schatkistje van Sjoerd; mijn oeroude geldkistje dat ik ooit van mijn oma had gekregen. Toepasselijk om dat door te geven.
Roos met de kleine Sam
Roos maakte een nieuwe profielfoto voor mijn WhatsApp account; Arja naast me en rondom de drie jongste zonen van haar. Leuke foto geworden.
Lekker in de tuin met koffie en met de kleine Sam op schoot terwijl Sjoerd babbelde en Morris lekker om ons heen scharrelde en steeds bij Roos op schoot wilde. Heerlijk stel. En zo schoot de ochtend en de vroege middag snel op. We namen weer afscheid na wat een heerlijke ochtend/middag was geweest. Zo fijn altijd met die kleintjes om je heen; Arja zag er uitstekend uit- had een kleurtje opgesmeerd moest ze zo nodig vertellen - ondanks alle drukte van zo'n groot gezin. 
We liepen nog wat richting station en namen uiteindelijk de tram. De trein van Roos stond op punt van vertrek dus namen we snel afscheid. Mijn trein richting Utrecht gaat 4 keer per uur, dus dat is nooit een lange wachttijd. En ook nu was ik in de bekende poep en scheet weer in de Bilt.
En hier mijn nieuwe WhatsApp profielfoto


Geen opmerkingen: