25 augustus 2020

Pilates aan huis

Oefening voor de schuine buikspieren
 Sinds Roos in Wijhe woont traint ze natuurlijk niet meer bij Sportcity in Bilthoven en doet ze dus ook niet meer de Pilates lessen bij Debbie. Was daar toch al de klad in gekomen door de Corona crisis - Sportcity is maandenlang gesloten geweest - daar is zij er thuis wel mee verder gegaan. Vanwege de Corona crisis had Debbie een groot aantal oefeningen gedemonstreerd op Youtube zodat de mensen thuis konden trainen en daar heeft Roos ruimschoots van geprofiteerd. Bij mij heeft het hele gedoe met Corona en de verhuizing van Roos de lust om bij Sportcity te trainen volledig doen verdampen; vorige week heb ik het abonnement beëindigd; loopt nog door tot oktober meen ik, maar ik heb er gewoon geen zin meer in.

Roos dringt er regelmatig op aan dat ik toch wel wat aan de buikspieren moet doen en ook oefeningen voor de rug. Daar heeft ze vast gelijk in. En nu heb ik mij voorgenomen om door te wandelen en minder te eten ook weer wat af te vallen; 72 kilogram is nu mijn streven. Dit voornemen hangt lichtelijk samen met de aanschaf van een korte broek maat 48 die mij toch wel heel strak zit; die wil ik gewoon aan kunnen hebben. De 75 heb ik vorige zomer makkelijk kunnen bereiken, uitgaande van iets van 82 kilo, dus nu moet de 72 ook best haalbaar zijn en er zit nog best wat spek - "hard vet" noem ik dat - op m'n buik en dat wil ik verminderen. Of het juist is weten we niet, maar Roos en ik denken dat het vet dat het dichtst bij de spieren die je traint zit ook het eerst wordt aangesproken, dus ... buikspieroefeningen. En laten die nu in belangrijke mate door Pilates worden gepresenteerd!

Zondagmorgen hebben we samen een aantal oefeningen doorgenomen en heeft Roos van mijn atletische (har har) figuur foto's gemaakt zodat ik een houvast had om de oefeningen te herinneren. En zo ging ik vanmorgen aan de gang; zweette als een otter. Van één oefening had ik niet meer goed door wat de bedoeling was, maar de meeste kreeg ik toch wel voor elkaar ondanks de spierpijn die ik nog van twee dagen geleden voelde. Ik vroeg per WhatsApp consult aan Roos.

1 opmerking:

biltburg zei

je figuur mag er wezen!