16 januari 2018

Twee enorme tongen

Zeetongen wel te verstaan. Roos was afgelopen vrijdag naar de "boerenmarkt" in Utrecht geweest en had "hem er eens flink uit laten hangen", oftewel ze had eens stevig "in de bus geblazen", en bij Jan, de eerlijke visser twee enorme tongen ingeslagen.
Een poos geleden leefde ik in de veronderstelling dat deze lekkernij niet meer verkrijgbaar was; ik meende dat door de overbevissing die enorme en smakelijke vissen er gewoon niet meer waren totdat ik ergens las dat je in Amsterdam ,bij Piet de Leeuw nog wel degelijk van die reuzen kon bestellen en dat hebben we destijds ook een keer gedaan.
Maar ook op de markt bij de eerlijke visser kun je ze nog steeds inslaan. Ik wist niet wat ik zag toen Roos ze uitpakte: "één lijkt me wel genoeg met z'n tweeën", en zo aten we er maandag samen eentje en gisteravond de tweede. Roos heeft ze hier bij mij in de keuken gebakken; ik ben niet zo'n held met vis bakken; doe het te weinig. Stoven gaat me prima af, maar bakken lukt me niet goed. Overigens zag ik dat het niet echt moeilijk is; Roos deed het in een handomdraai en we hebben er opnieuw smakelijk van gegeten.

Geen opmerkingen: