23 januari 2018

Niet uit goedkoopte

Roos aan de Zarzuela
We zitten hier in een uitstekend appartement, voorzien van alles wat we thuis ook hebben. En aangezien we beiden graag koken en we niet onder de indruk zijn van restaurant eten hebben we besloten om iedere dag zelf te koken afgezien van de dagen dat "de club" iets gezamenlijks wil doen. Het is dus niet uit goedkoopte maar gewoon omdat we het lekker vinden en graag in de keuken staan. Overigens is dat er gisteren met die overweldigende vermoeidheid niet van gekomen; we hebben ons maal gedaan met het restant salade dat nog in de koelkast stond en zijn bijzonder vroeg in bed gerold.
Vandaag hadden we niet veel energie; stram opgestaan; lekker opgewarmd in de zon; plannen gemaakt voor onze keukendienst en vervolgens boodschappen gedaan. Roos heeft "Zarzuela" gemaakt, een visgerecht met een keur aan ingrediënten; was eigenlijk voor morgen bedoeld maar we hebben er uiteindelijk vanavond van gegeten en het was heerlijk! Complimenten voor de kok.
Voorafgaande heb ik een "fantasie in uit en vlees" gemaakt, oftewel een soort haché van rundvlees dat we al eerder hadden ingeslagen. Halverwege is Roos begonnen met de bereiding van de Zazuela en dat ging zo snel en rook zo lekker dat we het maar direct hebben geprobeerd; de zarzuela is zo veel geworden dat we er morgen opnieuw van kunnen eten; mijn fantasie in ui en vlees staat in de koelkast te wachten.
We liepen door de supermarkt en waren echt onder de indruk van wat er hier allemaal aan verse waar te koop is. Vooral op het gebied van vers vlees; konijn, pluma om maar wat te noemen; dat wordt dagelijks feesteten en naar ik inmiddels wel zeker weet; geen resto's.

Geen opmerkingen: