27 januari 2018

Naar de markt in Xalon

Niet alleen maar lekkers te koop maar ook nog de restanten
van het zo fascistisch verleden van Spanje. Niemand staat
er gek van te kijken.
Dat was een leuke dag! Naar een marktje waar van alles en nog wat te koop is zoals gemalen komijn; precies wat ik nodig had voor de nassi goreng. Ook lagen er gedroogde spaanse pepers; voorzichtig gebruiken want die zijn loeischerp; de mevrouw waarschuwde me nog.
Ik herinner me nog een oud verhaal van mijn vriend Bram die een heel zakje van de gedroogde pepers door de nassi had gedaan; het geheel was zo oneetbaar scherp dat ze de pan boven de WC hebben omgekeerd; of het porselein het aankon vertelt het verhaal niet. Maar ik ben iig een gewaarschuwd mens.
Gezellig liepen we verder door deze twee-dimensionale winkel van Sinkel; een lint van uitstallinkjes aan de oever van een "rio". We kochten uiteindelijk nog van alles: een zak met goed uitziende knoflook, honing, gesuikerde amandelen, vijgen, walnoten en vast nog wel wat. Toen we het wel gezien hadden vonden we in het dorp een Hollands Hoekje; bij binnenkomst louter NLers en een onvervalste, donkere NLse dame die ons een verrukkelijke soep van zoete aardappel serveerde. Daar hadden we trek in.
Weer terug naar de stal en zelfs nog even op het terras van de zon kunnen genieten. Helaas was de verwarming weer uitgevallen; het is niet echt leuk meer allemaal.
Haven van Calpe. Mooie zonsondergang


Geen opmerkingen: