25 januari 2018

Hoesten in canon

De "chica's" lieten zich de zarzuela goed smaken
Zo heerlijk warm is het helaas niet aan de costa blanca, zo genoemd naar de witte bloesem van de amandelbomen die hier vroeger rijkelijk bloeiden. Nu niet zo veel meer; slechts uit liefhebberij houden sommigen nog wat bomen aan, maar voor de productie wordt uitgeweken naar goedkope landen.
Wij waren vandaag gewoon ziek; niet alleen vanwege een hardnekkig hoestvirug maar ook vanwege de aanhoudende ellende met de verwarming van het appartement. Ook het fornuis viel uit; de technici van het hotel lieten ons misschien niet in de steek, maar echt goed functioneren deed het maar zelden; geen stevige basis voor een genoeglijk verblijf eerlijk gezegd.
De dames hadden met ons te doen en wilden de zaak natuurlijk voor hun gasten voor elkaar hebben. Ze kwamen ons  moreel steunen en voerden druk uit op het management van het hotel. Helaas blijf het allemaal een gammel zooitje, maar we zetten gewoon door. Het hoesten zal toch wel een keer overgaan.
Roos had een grote pan zarzuela gemaakt, maar daar hadden we inmiddels al een paar keer van gegeten; de rest konden we kwijt aan de dames. Kunnen we aan het vlees beginnen; in het vriesvak ligt overheerlijke pluma te wachten. De etenswaren hier zijn voortreffelijk.
We zijn er op tijd in gekropen en hebben de nacht met iets minder hoesten doorgeblaft.

Geen opmerkingen: