11 januari 2018

Op bezoek bij Nathalie

Nathalie met haar twee katten.
Nathalie had ons uitgenodigd om eens van haar kookkunst te komen genieten en om haar woning te zien. We hadden afgesproken om zo rond drie uur bij haar te zijn. Aangezien Groningen een fraai museum bezit waar je toch niet zo snel "zomaar" naar toe gaat stelde ik Roos voor om vroeg naar het noorden te vertrekken en eerst naar het Gronings museum te gaan. Daarna liepen we naar het adres waar Nathalie en haar Kees inmiddels alweer een paar maanden wonen.
We konden het eigenlijk vrij makkelijk vinden mede dankzij de smartphone waar Roos sinds enkele dagen over beschikt; hulde!
Even over drieën waren we bij haar; gezellig met elkaar gebabbeld en thee gedronken en natuurlijk hun forse woning bewonderd; perfecte plek om zo met z'n tweetjes te wonen. Er liepen ook al twee katten rond; nauwelijks van elkaar te onderscheiden; bleken dan ook broer en zus te zijn en beiden "geholpen", dus geen katerstank en geen drachtige poes in de toekomst.
Nathalie had zich behoorlijk uitgesloofd en een uitgebreid maal geserveerd met courgettesoep vooraf, een risottoschotel waarbij ik haar nog mocht helpen bij de bereiding, groene salade en kaas voor dessert. Gezellig om zo bij onze nieuwe dochter te eten. Kees kon niet van de partij zijn; had iets laats van de school waar hij werkzaam is, althans een stage doet ter afronding van zijn studie en daarna een activiteit van zijn studentenvereniging.
Voor het vertrek bedacht ik mij nog dat er een foto gemaakt moest worden "voor de blog"; werd een foto met katten en een klein randje "Roos". Had beter gekund; so sorry.
Wij gingen zo rond acht uur naar het station en waren uiteindelijk pas om half twaalf thuis; is een hele rit zo naar het hoge Noorden, maar reuze gezellig.

1 opmerking:

biltburg zei

even veranderen: juist geen pompoensoep maar courgettesoep