31 januari 2018

Lekker aan de wandel

Een mooie wandeldag
Het was een heerlijk zonnige dag vandaag: "daar zijn we voor gekomen", zo dacht ik en zo voelde het ook aan. Lekker warm zonnetje; vrolijk atmosfeertje en vol energie gingen we met de club op stap.
'sMorgens had ik Roos uitgezwaaid; zij ging wandelen in Javea; ik ging eerst naar de gezamenlijke koffieochtend en daarna gingen we met een man of 12 aan de wandel.
Het was niet zo gek zwaar; na afgelopen maandag zag ik er een beetje tegenop om te diep te moeten gaan maar dat bleek ook helemaal niet nodig.
Prachtig uitzicht op de kalkformaties; mijn gedachten gingen steeds naar wat ik hierover had gelezen in het boek van Bill Bryson; de enorme hoeveelheden CO2 die in deze formaties is gefixeerd; daarbij vergeleken is de hoeveelheid die wij mensen doen ontstaan met het gebruik van fossiele brandstoffen een nietigheidje. Toen 65 miljoen jaar geleden die enorme meteoriet neerstortte is de kalksteen verdampt met als gevolg een enorme toename aan CO2; de dinosaurussen hebben het niet overleefd.
Leuk om hier bij stil te staan wanneer je door die enorme kalkafzettingen struint.
Het pad voerde omhoog en kwam bij een aangelegde bron; niet uit de Romeinse tijd maar aangelegd ten tijden van de Arabieren maakte ik op uit de informatie.
Even verderop een fijne plek om even te lunchen en daarna zijn we omgedraaid en terug gelopen naar de auto's. Was een fijne wandeling.
Na afloop nog gezellig ergens een glaasje gedronken. Thuisgekomen in het appartement heb ik snel nassi gekookt; Roos stuurde een WhatsApp dat ze ook al in Calpe was. Lekker samen nassi gegeten.

Geen opmerkingen: