30 januari 2018

Op naar Moraira

Volle maan op het strand van Calpe
Eigenlijk hadden we gepland om het dorp Calpe te gaan verkennen vandaag; in de lift liepen we Theo en Saskia tegen het lijf; zij gingen naar Teulada en wisten ons te vertellen dat we om 10.15 uur de bus naar Moraira konden nemen. Eerst nog even geaarzeld maar toen de plannen omgegooid en de bus naar Moraira genomen. Theo en Saskia hadden met plezier de kustwandeling gelopen terug naar Calpe en dat waren wij nu ook van plan.
Moraira zag er een stuk aardiger uit dan Calpe, dat niet veel anders is dan een betonwoestijn met hier en daar een restaurantje en wat winkeltjes. Moraira was een laagbouw stadje met gezellige hoekjes. We vonden al snel een koffieplekje en daarna op stap. Het was wel even zoeken naar het wandelpad langs de klif, maar we vonden het eigenlijk best snel en makkelijk. Onderweg bankjes waar we lekker in de zon zaten. We hadden helemaal geen leeftocht bij ons maar een Duits tentje hielp ons aan een kop soep, een bratwurst en een Erdinger! Enkele kilometers verder zat Maarten met zijn twee dames; we sloten erbij aan maar werden helaas verjaagd door rokers even verderop; dat smerige gerook van al die Spanjaarden begint ons behoorlijk tegen te staan.
In een hoekje vonden we toch nog een rookvrij plekje; de gazpacho en de ensalata Russa smaakten ons prima.
Uiteindelijk best nog snel kwamen we weer in Calpe; nog even een afzakkertje zo was het plan, maar daar werd zelfs binnen - is dit Europa?? - gewoon gerookt of het de normaalste zaak van de wereld is?!
En in de lounge van het hotel stond de TV zo hard dat ik ook daar niet wilde zitten. Spanje valt ons niet mee?!
Na het eten - we stonden op het punt om nog wat boodscahppen te gaan doen - een WhatsAppje van Marion of we een wijntje kwamen doen in de lounge. Hebben we natuurlijk gedaan; was ff gezellig!
Weer heerlijk geslapen.

Geen opmerkingen: