10 januari 2018

Een drietje met Huib

Huib stelde voor om deze week weer een wandeling te gaan maken. Gezien mijn drukke week stelde ik voor om dat dan bij mij in de buurt te doen; gewoon een rondje door het Houdringhebos; een drietje zoals ik regelmatig doe. Ik merk zo langzamerhand toch de jaartjes die gaan tellen; zo'n drukke week met allemaal afspraken hakt er aanzienlijk meer in dan "vroeger".
Dus lekker laat opgestaan, ontbeten en koffie gezet. Ik had maandagavond nog een spektaart gebakken omdat dit zo langzamerhand traditie begint te worden; wandelen met spektaart. Ik had nog vulling staan in de vriezer en hoefde nog slechts de bodem te maken en de zaak af te bakken. Was vrij snel gebeurd.
In de loop van de ochtend kwam Huib; eerst koffie gedronken met het onvermijdelijke stuk taart; smaakte weer best! Dat recept heb ik zo langzamerhand goed in de vingers; oefening baart kunst! En lekker op weg; het bleef gelukkig nagenoeg droog. Ik had voor de zekerheid een extra paraplu voor Huib; was niet echt nodig achteraf.
Huib had eigenlijk met de fiets vanaf station Utrecht CS naar Bilthoven willen rijden; hij heeft hier vroeger ook gewoond en wilde natuurlijk langs zijn ouwe plekkies rijden. Helaas kon hij in Utrecht de fietsenstalling voor een huurfiets niet vinden en ook niemand kon hem de weg wijzen. Maar in het Houdringhebos vond hij toch ook weer bekende plekjes.
Huib en ik raken ook nooit uitgepraat met elkaar; was weer een gezellige dag geweest.

Geen opmerkingen: