13 januari 2018

Een patatje bij An en Piet

Zandsteenblokken
Met de bus van half tien naar Utrecht CS; op weg naar vriend Dick in Vaals; we wilden dit weekend lekker aan de wandel; vandaag van Gulpen via een geologische route naar Vaals en morgen naar de Hoge Venen met een Euregioticket.
Nog maar nauwelijks op weg had ik al ruim anderhalf uur vertraging; nog op het perron van Utrecht CS kon ik Dick melden dat ik wegens een aanrijding met een persoon op het traject naar Den Bosch moest omrijden over Rotterdam. De waarschijnlijke wanhoopsdaad van de persoon blijft dan lange tijd in mijn gedachten; de wintermaanden zijn voor wanhopigen erg moeilijk.
Via Rotterdam, Breda en Tilburg kwam ik in Eindhoven en daar verder "normaal" naar Maastricht. Wachtend op de halte van bus 350 naar Aachen werden de wachtenden, waaronder ik, aangesproken door een meneer die een dagkaartje voor de bus had voor degene die dat wilde; merkwaardig genoeg was ik de enige en stonden de anderen te kijken of ze water zagen branden. Ik heb ook wel eens meegemaakt dat ik op de halte mijn voor mij overbodig geworden Euregiokaartje aan wachtenden wilde geven; ook toen stonden de wachtenden me stompzinnig aan te kijken alsof ik heb een onwaardig voorstel deed?! Maar ik kon nu zonder kosten zelfs doorrijden naar Gulpen, waar volgens afspraak vriend Dick zat te wachten met twee bakjes frites. Nu moet u weten lezer, dat volgens mij de lekkerste friet van NL, iig voor zover ik die ken hier in Gulpen door Piet en An wordt gebakken. En ook nu ging het er weer in als "gods woord in een weduwvrouw"!
De zandsteenblokken verklaard; door Dick de kiezen
van een reus genoemd met een heel
sprookjesverhaal eromheen
Dick had een route uitgestippeld die ons voerde langs allerlei geologische bezienswaardigheden met name een vuursteengroeve, grindgroeve en enorme stenen die hij had omgedoopt tot kiezen van reuzen of trollen?!
Dick heeft van onze tocht door Limburgs dreven een hele fotoserie gemaakt die je via deze link kunt bekijken. (In de openingspagina even naar beneden scrollen).
'sAvonds met veel moeite wakker gebleven bij het bekijken van een BBC documentaire die best interessant was maar die het uiteindelijk qua herinneringsvermogen bij mij niet gered heeft. Kathedralen, Frankrijk en bouwkunst staan mij nog bij. Maar ik heb heerlijk geslapen op de slaapbank bij Dick.

Geen opmerkingen: