19 januari 2018

Met Craig de diepte in

Zoon Peter en donordochter Mariska na de reddingsactie
van station Den Bosch
Gisteravond, na de slotscène van Tristan und Isolde ben ik in bed gekropen en heb het laatste hoofdstuk van Craig Venter gelezen. En daar kwam ik tot mijn grote opwinding een bevinding van deze geweldenaar tegen die helemaal aansluit bij mijn hypothese over het ontstaan van het leven. Samen met een olie-industrie heeft hij bodemmonsters tot op buitengewoon grote diepte op microörganismen, op DNA wel te verstaan heeft onderzocht; DNA dat hij - uiteraard - heeft "gesequenst". En overal konden organismen en hun DNA worden aangetoond en gekarakteriseerd.
De verscheidenheid aan soorten bleek aanzienlijk lager dan in de oceanen; opmerkelijk vond hij dat er soorten bij waren die erg leken op die van een archea die voorkwam bij de black smokers diep in de stille oceaan waar de continentale platen uit elkaar schuiven. Deze informatie was mij ontgaan maar ga ik inpassen in mijn verhaal.
Ik vreesde dat ik van de opwinding hieromtrent de slaap niet zou kunnen vatten, maar dat bleek niet het geval. Vanmorgen moest ik zelfs door de wekker om 7 uur worden gewekt.
Een Whatsapp-je van zoon Peter meldde dat hij bij Mariska had overnacht die zo lief was geweest om hem van station Den Bosch op te halen. Hij was daar gestrand na de storm die het treinverkeer volledig had ontregeld. Via Facebook had hij een noodoproep gedaan en Mariska was zo lief geweest om aan die oproep gehoor te geven.
Ik heb direct Whatsapp contact opgenomen met Mariska om haar te bedanken voor deze lieve reddingsactie van haar halfbroer die na een werkdag gestrand was en daar - aldus haar woorden - op een koud perron stond te kleumen. Broodjes en warme soep en een lief welkom vielen hem ten deel. Doet m'n vaderhart goed!

Geen opmerkingen: