03 april 2017

Voor het eind van de dag

Al enige tijd liep ik met het plan rond om eens lage wandelschoenen aan te schaffen; lekker licht en vooral ook geschikt als je een combinatie van wandelen en sociale gebeurtenissen hebt zoals een bridgeweekend, een wandel/opera vakantie o.i.d. En verder lopen lage wandelschoenen, zeker op het lichtere NLse terrein makkelijker. Maar ja, welk merk moet je dan nemen; voor een twijfelaar als ik eigenlijk best een probleem want ik ga het liefst af op een deskundig advies en dat vond ik bij ons in de onvolprezen Biltse bibliotheek.
In het wandelblad "Op Pad" stond een test van lage wandelschoenen met een laaiend enthousiaste uitkomst van de perfecte schoen voor "alle soorten terrein". Dus die wilde ik mij aanschaffen. Helaas had Bever sport dit merk niet; dat is toch wel mijn favoriete sportspullen leverancier via Internet. Maar Internet biedt altijd wel soelaas en zo kwam ik na kort zoeken bij de Internet firma CAMPZ; blijkt een slim internet-concept te zijn dat levert via UPS. En UPS liet mij vrolijk weten dat de spullen - ik had ook maar direct een nieuwe zomerwandelbroek besteld, Lundhags Jonten gorne maat 50 - "voor de avond" bezorgd zouden worden. Eventueel een tweede bezoek en anders zouden de spullen retour gaan. Het internet shoppen bindt je soms aan huis. En zo zat ik als een gekooide tijger met dit prachtige weer de hele dag thuis te wachten op wat komen zou. Tegen de middag loste Roos mij af: "ga jij maar even dit boek terug brengen naar de UB". Heerlijk op de fiets, door het Biltse tunneltje langs de weilanden waar tot mijn verdriet geen enkele grutto, kievit, wulp of haas te zien of te horen was, maar wel in het zonnetje naar de UB. Daarna nog door het landgoed Sandwijck gewandeld waar een zekere Vincent als vaak in het zonnetje op een bankje zat te werken.
Bij thuiskomst bleek dat de spullen waren gearriveerd en ze waren het wachten waard! Erg handige broek die nog wel even moet worden ingekort en de schoenen zitten goed; moeten nog wel ingelopen worden. Al met al was het toch best het wachten waard, maar bezorging via de PostNL vind ik toch handiger; kun je het bij een postkantoor laten bezorgen en ophalen als het je schikt.

Geen opmerkingen: