18 april 2017

Een bijzonder gerieflijke rit met de Flixbus

Toen ik dit grote geval zag moest ik lachen: "dat slaat op de Flixbus", het Grüne Wunder. De Flixbussen zijn
meestal groen, vandaar.
We zijn wel een beetje verkikkerd op de mogelijkheden van de Flixbus; waren we onlangs nog in Brussel en Brugge geweest daar gingen we vandaag op weg naar Paderborn; we gingen een hele potpourie van activiteiten ontplooien die paar dagen in Duitsland; Paderborn, Brilon en Essen lagen in het verschiet. De weersverwachting was erg somber, maar dat zou gelukkig meer dan meevallen; geen druppel hoeven te incasseren!
Maar eerst naar Paderborn. De bus zou om 13.00 uur vertrekken vanuit Utrecht; van de passagiers wordt verwacht dat zij een kwartier voor vertrek aanwezig zijn zodat het inchecken vlot kan verlopen als de bus aankomt en niet pas hoeft plaats te vinden op het vertrektijdstip. Ach, meestal is de bus niet zo heel stipt en zelden een kwartier voor aanvangstijd en daar had Roos rekening mee gehouden met onze vertrektijd met de bus naar het station; ten onrechte! We waren keurig 20 minuten voor vertrektijdstip op de Flix halte en staken al over voor een zitbankje verderop om een broodje te knagen. Maar daar kwam een Flixbus aangereden, twintig minuten voor tijd! We konden direct inchecken en omdat iedereen keurig op tijd was vertrokken we vroeger. De hele rit zou keurig binnen het tijdschema verlopen. De Flixbussen zijn van verschillende busmaatschappijen, die een gezamenlijk booking systeem hebben; de bussen verschillen daarom wel iets van elkaar. En deze keer hadden we wel zo'n ongehoord gerieflijke bus, met heerlijke stoelen. Het was gewoon zonde (har har) dat we er om 19.00 uur waren.
Door de binnenstad van Paderborn naar het hotel aan de andere kant van de stad gewandeld en onderweg een goed restaurant gezien. Aangekomen bij het hotel wist ik Roos met weinig moeite over te halen om in het hotel te gaan eten; we hadden allebei geen puf meer om op pad te gaan: "dat goede restaurant komt morgen wel".

Geen opmerkingen: