10 april 2017

De 2500e Blog!!

Mijn 2500e Blog, met dank aan Marjorie Rodrigues.

Toen schoondochter Marjorie aangaf dat ze een kalligrafeerset wilde hebben voor Sinterklaas heb ik daar direct op ingespeeld en haar daarmee kunnen verblijden. Bij die gelegenheid heb ik haar ook direct gevraagd of ze voor mij een aankondiging kon produceren voor mijn 2500e Blog, ja lezer, u ziet het goed, dit is de 2500e keer dat ik zo'n dagelijkse kletsverhaal de wereld in help en ik vind het nog leuk ook. Een enkele keer, met name na de wat terecht kritische opmerkingen van vriend Peter C. bedacht ik mij wat nou de zin is van zo'n dagelijkse exercitie; ik heb toen ook heel even overwogen om te stoppen en daar lijkt dan zo'n jubileumnummer als 2500 uitermate geschikt voor.
Deze Blogs schrijf ik niet omdat ik het van zo groot belang acht wat ik heb te vertellen, maar meer omdat ik er plezier aan beleef om later terug te lezen wat ik allemaal gewandeld heb, gelezen heb, overwogen heb, waar we heen zijn geweest en wat we gezien hebben. Dus vooral het terug lezen vormt mijn plezier, maar toch ook wel het even stilstaan bij wat je zoal hebt gedaan. Vaak komt het er niet de zelfde dag van om de belevenissen op te schrijven en wanneer het enkele dagen geleden is moet je heel goed nadenken wat je nou hebt gedaan; dat is heel goed om je eens te realiseren; als je niet meer weet wat je hebt gedaan dan lopen de dagen als zand door je vingers. Misschien is dat een onbedoeld bijeffect dat je minder het gevoel krijgt dat de dagen, de weken, de maanden en de jaren als een schaduw heen gaan.
Kortom, ik ga gewoon door, net als destijds Jerôme.

2 opmerkingen:

biltburg zei

GEFELICITEERD!!! Een hele prestatie, en nu op naar de 5000.

Richard Moretsoo zei

Je mag trots op jezelf zijn, dat je het ondanks enkele tussentijdse twijfels vol blijft houden.
Het is voor mij altijd weer een genoegen om je dagelijkse belevenissen en overpeinzingen te lezen en hoop dat je er nog lang door gaat.
Je hebt genoeg te vertellen en te delen.

Ik hef het glas en proost, nog vele jaren met vele bloggggggies.

groeten uit Vaals,
Dick.