07 april 2017

Alledrie thuis; op bezoek bij Bram

Gezellig met Bram op schoot
Met de ielepiel en WhatsApp had ik gevraagd of het schikte als ik vandaag kleinzoon Bram kon opzoeken; vrijdag is Joke's "mammadag". Tòch een telefoontje van Joke en geen WhatsApp; de hele familie was thuis; ook schoonzoon Pieter was thuis ondanks dat de donderdag zijn "pappadag" is. Ze hadden gisteren hun nieuwe huis officieel gekocht; moest toch gevierd worden nietwaar?
En een drukte in zo'n jong gezin met twee werkende ouders. Terwijl Joke de was in de machine deed was Pieter nog aan het werk met computer en telefoon. Bram lag in bed. Later werd hij gevoerd met een lepeltje en hij kreeg iets onbestemds dat Joke had gemaakt; hij vond het kennelijk wel smakelijk maar moest tot mijn vermaak af en toe even pruttelen; kostelijk om te zien.
Pieter deed hem nog in bad in de badkamer op de wasmachine en dat terwijl hij zo'n fraaie babykamer had getimmerd; staat er grappig genoeg werkeloos bij want Bram slaapt voor het gemak van de nachtelijke voeding bij hun op de kamer; babykamer staat ongebruikt?!
Een kopje thee en een heel overleg hoe het nou moest met het eten. Uiteindelijk werd besloten dat we uit eten zouden gaan bij de Mexicaan; het restaurant waar Pieter en Joke ook de eerste keer hebben gegeten toen ze hun intrek namen in Gouda. Ik had de eer om hen te mogen tracteren.
Uiteindelijk, zo tegen half acht gingen we eten; de volwassenen hadden trek; Bram in de wagen en naar het restaurant. Zag er gezellig uit; een, op z'n Amsterdams gezegd, "kolere herrie" van allemaal boven elkaar uit schreeuwende/communicerende gezelschappen. Bram vond het best en lag wat verbaasd om zich heen te kijken; ik moest wel ff wennen. Was gezellig en af en toe konden we elkaar zelfs verstaan. De cordero asado smaakte me prima!
Pieter en Joke stelden voor om na afloop van het eten nog even bij hen langs te gaan voor een afzakkertje, maar "opa" had het wel gezien en nam de trein naar huis. Vanuit het station nog even langs gegaan bij Roos, maar die lag al in bed zag ik van buiten. Na een genoeglijk dagje heerlijk geslapen.

Geen opmerkingen: