06 april 2017

De route liep toch anders

Roos wilde vandaag per se meewandelen op de volgende etappe van het Pieterpad. Dat zou dan Zelhem - Doetinchem worden met een uitstapje naar Veldvarkens; als je in Zelhem komt dan moet je gewoon bij Veldvarkens langs! En zo zou gebeuren.
We hadden een vlotte reis naar Zelhem en streken direct neer bij "Het Witte Paard" voor een "broodje Verschrikkelijk". Daarna op weg naar Veldvarkens voor een klein vleespakket voor Roos.
Het was leuk om binnen twee dagen weer bij Jorieke en Joep langs te gaan. Jorieke liet trots de jonge eenden - en kipkuikens zien; uit de broedmachine. Ze waren druk bezig met voorbereidingen voor een moestuindag die de volgende dag zou plaatsvinden in hun tuin; een ruilbeurs en ontmoetingsdag van moestuin-enthousiastelingen. Dat sprak Roos wel aan; zij was onlangs naar zo'n moestuindag geweest in Nijmegen en had daar allerhande zaden van meegebracht; die staan nu in haar tuin met hun kopjes boven de grond.
Nog even bij de varkens gekeken en toen op pad; eerst terug naar Zelhem en verder langs het Pieterpad richting Doetinchem, althans dat was de bedoeling. Eigenlijk al direct week de GPS en de markering af van wat er in het boekje stond. Nou ja, zal wel goed gaan dacht ik ten onrechte. De jongeman in Pieterburen had me al verteld dat er activiteiten waren om het Pieterpad te verfraaien en te verlengen en dat hebben we hier ondervonden. Doetinchem is alles behalve een fraaie stad en de boekjesroute liep dwars door Doetinchem met een kleine afslag naar het station; ik was van plan om dat vandaag te gaan doen. Maar de nieuwe route (het boekje is ruim 15 jaar oud zag ik) liep door veel fraaier gebied; het was weer een echt aantrekkelijk etappe! Maar op zeker moment had ik toch zo'n unheimisch gevoel dat we Doetinchem gewoon voorbij liepen en dus de GPS gebruikt om te kijken hoe we naar het station moesten lopen. Bleek dat we nog ruim 5 kilometer van Doetinchem verwijderd waren. We hebben toen maar een wat grotere weg gezocht en via een fietspad naar Doetinchem gelopen. De trein van 20.39 bracht ons - een uur later dan we hadden gepland - terug naar Arnhem. Was een mooie wandeldag. Ik denk erover om de hele etappe vanuit Zelhem nog een keer te doen en dan te eindigen in Braamt; daar kun je ook met de bus weer weg komen aldus 9292.nl. Internet is echt onmisbaar geworden voor de wandelaar; wie had dat 30 jaar geleden kunnen bedenken?!

Geen opmerkingen: