13 april 2017

Kent u mij nog?

Op zulke schaatsen reden wij beiden destijds. Foto afkomstig van: http://www.schaatsland.nl
Zo sprak ik haar aan. Het was zeker dertig jaar geleden dat ik kennis met haar maakte in de trein; we waren beiden, voorzien van "hoge Noren", oftewel schaatsen op weg naar Woerden waar een schaatstocht was uitgezet. Hoewel ik vanaf mijn jongste jaren een verwoed schaatser was, heb ik nooit erg uitgemunt in deze sport; deed het erg graag, maar het vermoeide me ook wel buitengewoon. Weinig techniek. Loes was een stoere en na de start heb ik haar die dag ook niet meer gezien afgezien van later in Bilthoven.
Van die kennismaking met Loes herinnerde ik mij nog dat we spraken over het "Pieterpad", in die tijd gloednieuw. Loes leende mij het boekje van de eerste etappes uit; destijds had je nog vier verschillende boekjes van het hele Pieterpad; nu zijn het er nog twee.
Loes was inmiddels een hoogbejaarde dame, ze was inmiddels minder goed ter been en schuifelde voorzichtig voort; 86 jaar. Wandelen en schaatsen gingen niet meer en ze vond het oud zijn maar een heel probleem. Zij herinnerde zich mij inderdaad nog en wist nog waar ik destijds woonde. Ik vertelde haar dat ik op dit moment het Pieterpad aan het lopen was. "Tja, dat heb ik ook gedaan", mijmerde ze meer dan dat ze antwoordde. 

Geen opmerkingen: