16 april 2017

Het trio Andiamo

De leden van het trio Andiamo
Roos had enige tijd geleden in het kader van "Gluren bij de buren"  kennis gemaakt met een jonge man die bij die gelegenheid in de huiselijke kring muziek gemaakt had met enkele familieleden. Hij was conservatorium afgestudeerd pianist maar daarnaast tevens fysicus; een interessante vent. Via Facebook had Roos nog contact met hem en zo wisten we dat hij vandaag in ons dorp zou optreden met een trio: het Andiamo trio. Het optreden was voor de bejaarden in een van onze bejaardenhuizen/verzorgingshuizen ten dorpe.
Roos en ik hebben dat jaren geleden ook eens gedaan; we hadden bij die gelegenheid een aantal liederen uit de cyclus "Die schöne Müllerin" van Schubert gespeeld. Was erg dankbaar om te doen; niet alle bejaarden wisten deze muziek te waarderen; ik herinner mij nog een oudere meneer die met luide stem opmerkte: "Geef mij maar vader Abraham", maar er waren ook twee dames die ons met tranen in hn ogen bedankten voor deze heerlijke muziek. Daar doe je het toch een beetje voor.
Maar vanmiddag geen zingen, geen amateurs, maar afgestudeerden van het conservatorium. Een celliste, een klarinettiste en aan de piano de kennis van Roos. Zij speelden een trio van Beethoven en van Brahms. In mijn oren een razend moeilijke pianopartij. Prachtig, zoals in de compositie van Brahms de klanken van klarinet en cello versmolten. Was echt een middag genieten.
Na afloop maakten wij een foto van de musici.

Geen opmerkingen: