12 april 2017

Van Zelhem naar Braamt



Herdenkingsmonument op de markt van Zelhem
Vanwege het "twee treinmaatschappijen probleem" ging ik pas laat van huis en daarom konden ROos en ik eerst een uurtje steppen, d.w.z. bridgen tegen anderen maar via de computer; ik krijg weer veel plezier in het spel. Zaterdag gaan we weer thuis bridgen dus moeten we even oefenen. Zo tegen elf uur ging ik van huis.
Tweede poging en inmiddels derde en voorlopig zeker het laatste wandelbezoek aan Zelhem. Om kwart over één stapte ik uit de bus en liep de route die ik al met Roos vorige week had gelopen. Tot kasteel Slangenburg was het dus geen verrassing; daar was een bushalte. Hadden we dat vorige week maar geweten dat had ons een vervelende tocht langs de grote weg gescheeld.
Een echt GR-paadje tussen twee rijen bomen
Daarna een echt GR-paadje; een smal pad tussen twee rijen eikenbomen. Het was sowieso een behoorlijk aantrekkelijke route, maar ja, natuurlijk wel gedomineerd door wat we landbouw noemen maar feitelijk gewoon twee-dimensionale industrie is. Ik zag een sproeimachine op een beest van een tractor met een spanwijdte van een middelgroot verkeersvliegtuig; loodsen zonder ramen met grote voederinstallaties en schoorstenen alsof rookgassen moesten worden afgevoerd; een stuk voormalig weiland dat met chemicaliën was bewerkt zodat alles bruin verdord, afgestorven was. Het stemt mij toch allemaal niet erg vrolijk. Weidevogels heb ik niet gehoord of gezien.
Uiteindelijk bereikte ik Braamt. Net op dat moment begon het zacht te regenen; ik was droog overgekomen; wel wat vroeg maar ik heb er 5.70 euro tegenaan gegooid om met de vrijwel lege spitstrein van Doetinchem naar Arnhem te reizen. Aldaar omgecheckt naar NS en zonder kosten verder. Nog even door naar de fitness en de sauna. Een biertje bij Roos en geslapen als een blok.
Twee ponies die elkaar van de wintervacht afhelpen:
"If you scratch my back, I'll scratch yours"

Een idyllische boerderij in de verte

Een fraaie waterpartij binnen de activiteiten van het
regionale waterschap.


Een triest monument voor een omgekomen jongen. Dat moet wel
een vreselijke botsing geweest zijn gezien de beschadiging aan de boom.






Geen opmerkingen: