01 juli 2014

Vertrek naar Lesbos

Roos doet een tukkie op Schiphol
Met de bus van 0.39 naar station Utrecht CS; niet geslapen dus en een hele reis voor de boeg. Met de nachttrein naar Amsterdam Sloterdijk en van daar verder met een gereedstaande bus naar Schiphol. Daar waren we al om ongeveer 3.00 uur en ons vliegtuig zou pas om 6.35 vertrekken; een hele zit dus nog. Ik heb nog een onelegante foto van Roos gemaakt terwijl ze lag te ronken op het vliegveld. In het vliegtuig gezeten kun je rustig aan je slaap toegeven; de eerste helft van de vlucht was dan ook in een ommezien achter de rug; ik sliep als een os. En daar landden we op het mij zo langzamerhand wel heel bekende vliegveld van Mytilini/Lesbos. Het kerkje aan de zee, de ontvangsthal, heerlijk om weer terug te zijn. En niet te vergeten de warmte; het was een stuk warmer dan in mei toen ik hier was voor de vogeltrip met SNP.
Met de bus naar Skala Kalloni en door naar het inmiddels bekende hotel Pasiphaë waar ik met SNP nu al twee keer ben geweest. We hadden inmiddels een forse trek gekregen en gingen dan ook direct naar het dorpje Skala Kalloni toe. Roos mocht het restaurant kiezen en ze had een goede hand van kiezen; we hebben heerlijk gegeten. Ook hier een klassiek toebereide calamaria; ik heb gesmuld.

Terug naar het hotel en heel even de ogen gesloten. We moesten echt even bijkomen. Vroeg naar bed en desondanks pas om 8.30 griekse tijd wakker geworden; dat was even nodig.

Geen opmerkingen: