06 juli 2014

Een luie dag

Wandelend in de buurt van Skala Kalloni
Ik kon het toch niet laten; enige opwinding had zich van mij meester gemaakt; hoe zou de wedstrijd gisteravond zijn afgelopen?? De baas van het hotel kon ons al snel vertellen dat NL gewonnen had met strafschoppen; zelfs na de verlenging had het nog 0-0 gestaan; vreselijk om zo lang te moeten kijken; was ik even blij dat we lekker naar bed waren gegaan har har. Onze "buurman" wist desgevraagd te vertellen dat Louis Geniaal (zoals van Gaal vanaf heden genoemd wordt)  bij het nemen van de beslissende strafschoppen de keeper had gewisseld. Slim! vond ik, de keeper die 120 minuten lang onder de lat geconcentreerd had staan werken vervangen door iemand die fel en alert kan zijn. En ja hoor, een zekere Tim Krul had er twee uit het net gehouden terwijl de veldspelers prima hadden gescoord: 4-2, de vijfde hoefde niet eens meer dus! Douwe had spits op facebook gezet: Met Tim Krul is Costa Rica de lul.
Het blijkt dat Duitsland, Argentinië, Brazilië en NL nog in het spel zitten. Dat wordt spannend! NL-Duitsland zou revanche voor 1974 kunnen betekenen, NL-Argentinië zelfde verhaal voor 1978, maar nu zonder het voordeel voor Argentinië van een thuiswedstrijd. NL-Brazilië heeft een persoonlijk tintje; zou Marjorie voor NL of voor Brazilië juichen is de vraag; jammer dat het dan weer tegen een thuisploeg betekent; je staat dan al direct op een punt achterstand zoals in 1974 en 1978 bleek.

Vandaag wilden we het maar eens rustig aan gaan doen; langs het riviertje lopen met de verrekijker en lunchen in het dorp en dan rustig aan  op de kamer, zwembad en balkonnetje. Alzo geschiedde.