20 juli 2014

Overnachten in Mirbach op de Eifelsteig

Roos had vanuit Blankenheim een onderkomen "geregeld" in Mirbach. Dat was nog niet zo eenvoudig want het is maar een klein plaatsje zonder hotel en je moet het dus hebben van particulieren die een kamer verhuren en dat zijn er maar weinig, maar wij hadden mazzel.
De Eifelsteig, een vrij nieuwe wandelroute door de Eifel gaat door Mirbach en daarom mag Mirbach zich in een flinke belangstelling verheugen.
Op de etappe kwamen we een stel wandelaars tegen die de hele Eifelsteig aan het lopen waren en ook echt problemen ondervonden bij het vinden van een overnachtingsplek, zo ook in Mirbach waar Roos kennelijk de laatste slaapplek had gereserveerd. Als je verder moet gaan lopen en zoeken wordt het een wel heel lange etappe. Voor mensen die deze Blog lezen hebben wij dan ook het volgende advies.
Bij toeval vonden we een prima overnachtingsmogelijkheid voor mensen die de Eifelsteig lopen en niet terecht kunnen in Mirbach en dat is Gasthaus Stabel in Esch, iets voor Mirbach en nauwelijks afwijkend van de route van de Eifelsteig.

Adres:
Hauptstraße 39, 54585 Esch, Germany
Tel: +49 6597 2515

1 opmerking:

Leonoor zei

Wat een verschil ook he, in vergelijking tot een overnachting hier in NL. Vind het altijd wel wat hebben die oude pensions en hotels, niet helemaal hip gemaakt anno 2017. Lekker ouderwets en normaal.