17 juli 2014

De NHG standaard "Lage rugklachten"

De grote speelvijver van Blankenheim
Met bus 63 door naar Gemünd en op naar Blankenheim. Eerst maar een kop koffie gedronken op een terrasje en dan vort met de geit. Heerlijke wandelomgeving; rug mopperde wel behoorlijk, maar in de loop van de dag ging het almaar beter.
Uit mijn werkend verleden weet ik nog dat de NHG standaard voor de behandeling van Lage Rugklachten bestond uit het adviseren van wandelen; en dat heb ik deze dagen zeker gedaan; meer wandelen dan dit kan haast niet.
Blankenheim bleek helaas, net als Omsk te ver weg. Roos dacht dat het in totaal 23 kilometer zou zijn vanuit Gemünd, maar toen we er ruim 10 achter de rug hadden zag ik een info-paal van de Eifelverein en daaruit bleek dat het nog 25 kilometer was. We hadden echter al een hotel afgesproken in Blankenheim. Nou ja, toch maar doorzetten en verder naar Marmagen. En daar, als een fata morgana stond een taxi en die bracht ons naar Blankenheim.
De Ahr ontspringt in Blankenheim
Leuke plaats waar ik in 1969 voor het eerst kwam met Lien, op uitnodiging van mijn ouders die ons een vakantieweekje aan hadden geboden. Het enige dat ik nog wist was dat er een grote vijver was en die hebben we gevonden. Er was een gezellig feest aan de gang; kinderen (met een oma!) die met bootjes aan het roeien waren. We hebben genoten van het spektakel.
We liepen nog wat door het stadje en hebben er ook wat gegeten. Natuurlijk moesten we even op zoek naar de bron van de Ahr. Een soort kapelletje van 1726 markeert de plek.
We gingen weer op tijd naar bed; niet alleen de rugklachten gaan over van wandelen maar het is ook bijzonder goed voor het slaapvermogen.
Prachtig uitzicht over het stadje vanuit de hoogte

Geen opmerkingen: