22 juli 2014

Over de Steinse Tiendweg

Vandaag weer met vriend Huib afgesproken voor een wandeling. De avond tevoren had ik nog even snel een appeltaartje in elkaar geflanst. Bijtijds opgestaan, koffie gezet, tas gepakt (kijker meegenomen) alles klaar gemaakt en naar het station. Ik hoefde niet zo vroeg weg; om 9.13 de stoptrein naar Utrecht en dan met de "sprinter", oftewel de stoptrein naar Gouda Goverwelle. En daar zat Roos op het perron; ze zou waarschijnlijk ook meegaan, waarvan acte.
Eenmaal op weg bleek dat Huib en ik deze wandeling al eerder hadden gemaakt. Eerst de aanloop door een soort park bij Gouda; gelukkig een bankje in de zon waar we de koffie en vooral de appeltaart hebben geïnternaliseerd. Was weer goed geslaagd al zeg ik het zelf.
En daar begon de feitelijke wandeling met een prachtige Tiendweg, de Steinse Tiendweg aldus een bordje. Ik had de kijker mee en bewonderde de vogels, de libelles en het landschap maar liep vooral vreselijk te genieten van de schoonheid van het polderlandschap. Die Tiendweg is prachtig; ik wil de eventuele lezer graag de link op internet naar de wandeling verstrekken; beschrijving en GPX track zijn vrij beschikbaar. Het betreft een rondwandeling van en naar station Gouda Goverwelle.
Overigens zouden wij wel van de route afwijken omdat ik graag wat meer van de Reeuwijkse plassen wilde zien vanwege de vogels. Helaas was dat geen succes; alleen fietsers en auto's die ons van de weg bliezen en helemaal geen vogels. Wel fraaie sloten, langs de smalle weg door de plassen waarlangs volop huizen waren gebouwd; net een Tiendweg, maar dan anders zal ik maar zeggen.
Bij een palingvisser kocht ik wat gerookte paling; was geen succes; de man kan ongetwijfeld goed vissen want het waren mooie grote palingen, maar van roken heeft hij onvoldoende kaas gegeten; de palingen waren oneetbaar; hadden beter ongevangen kunnen blijven om in de Sargassozee eieren te leggen voor de broodnodige vernieuwing van het palingbroed.
Was een heerlijke wandeldag; had je weer goed uitgezocht Huib!

Geen opmerkingen: