30 juli 2014

Van Euskirchen naar Bad Münstereifel

De Erft, sterk gezwollen
Ja ja, we kunnen er niet genoeg van krijgen; opnieuw naar de Eifel. Roos houdt angstvallig het weerbericht in de gaten en zodra het mooie weer in aantocht is dan vullen wij de rugzakken, staan vroeg op en zitten om 6.30 in de trein. En zo dus ook vandaag. We hadden een voor ons geheel nieuw traject in gedachten: van Euskirchen, via Bad Münstereifel naar Wershofen, door naar Blankenheim en tot slot naar Jünkerath.
In Heerlen hadden we alvast een eureiokaartje gekocht voor 2 augustus; helaas kun je geen ongedateerde euregiokaartjes kopen in de verkoopautomaten. Maar vriend Dick zal er een stel voor ons kopen bij het busstation in Aken, want daar kan het schijnbaar wel.
Met een vier-stufenkaart van Heerlen, via Düren naar Euskirchen en daar lekker aan de koffie. Om een uur of twaalf waren we al op pad.
De afgelopen dagen had het vreselijk geregend in dit deel van Duitsland en ook in Zuid Limburg. Dat was te merken; de Erft, de rivier/beek door Euskirchen stond ontzettend hoog en had nog veel hoger gestaan; het kerkhof was helemaal onder gelopen; een akelig gezicht die ondergelopen graven.
Ondergelopen begraafplaats
Maar bij het wandelen hadden we er weinig last van; hooguit hier en daar wat blubberig. De aanloop was nou niet bepaald wat je van een Eifelwandeling mag verwachten; de markering was natuurlijk uitstekend, maar het begin liep door een industrieterrein en de hele etappe kenmerkte zich toch wel door lopen over asfalt. Maar niet overal hoor; ergens in een bos kwamen we nog een mevrouw met een stel honden tegen waar we mee over de schoonheid van de Eifel spraken. Zij woonde in Euskirchen en vond het een "häsliche", een lelijke stad. En dat is wel waar afgezien misschien van het centrum; dat vinden we wel genoeglijk. Via bosrijke wandeling kwamen we uiteindelijk aan in Bad Münstereifel en dat is een juweeltje. We moesten helemaal door het stadje heen; het was een heel lange etappe geweest en ik zat er een beetje doorheen. Ons hotel lag iets buiten de stad. Tot onze verbazing was er niet op onze komst gerekend ondanks de bevestiging die we van "booking.com" hadden gekregen?! Het hotel was vol geboekt. Later zagen we dat we wel waren gewaarschuwd via e-mail maar ja, wij hebben geen van beiden zo'n ielepiele apparaatje waarmee je continu op internet bent aangesloten.
Maar zonder al te veel moeite vonden we een heel plezierig hotel in het centrum en we hebben vreselijk lekker gegeten in een voormalige brauerei. Ik had Schweinehaxe, eigenlijk winterkost, maar het smaakte me fantastisch!
Als een blok in slaap gevallen!

Geen opmerkingen: