10 juli 2014

Moest er ff uit

Na die regenachtige, grauwe woensdag moest ik er echt even uit vandaag. Eigenlijk was ik van plan om de trein van 6.30 te nemen, maar de motivatie viel snel weg bij het openen der oogleden. Dan kan ik zo ontzettend lopen aarzelen; zal ik dit, zal ik dat. Eerst maar eens m'n nieuwe rugzak opgehaald bij het AH, afleverpunt van Cool Blue.
Uiteindelijk m'n plan gemaakt rekening houdend met het Dalvrij abonnement van de NS. Lekker koffie gedronken bij Roos en om 11.30 de trein naar Amersfoort Vathorst om eieren te gaan halen bij de biologische eierboer; precies een uur heen en terug met 30 heerlijk verse biologische eieren. Verder naar Nunspeet en "voor de afwisseling" maar weer eens over het Hulshorster Zand, net als 14 dagen geleden, maar dan andersom; blijft toch een voorkeurstraject voor me. Lekker tempo gemaakt en volop bosbessen gegeten onderweg. Op het Zand zelf was het "Grieks heet"; op de heuvel m'n boterhammetjes gegeten; het water begon al aardig op te raken; dorstig weer. Weer twee nieuwe steentjes meegenomen voor een volgende vakantie om aldaar achter te laten. Verder door over het Zand en via het bos langs de Leuvenumse beek. Die stroomde flink door de regenval van gisteren; je kon het beekje zelfs horen met zijn geruis; een prachtig natuurlijk geluid in het verder zo stille bos.
Bij hotel "Het Roode Koper" kon ik gelukkig het water weer aanvullen; ik had ontzettende dorst. Bij bushalte  "De zwarte boer" hoefde ik maar even te wachten en daar kwam bus 104 om 17.50 uur; mee gereden tot Ermelo om daar de trein te nemen. Paste net niet met het Dalvrij Abonnement, dus nog maar een half uurtje gewacht op het station; lekker uitrusten op een bankje.
Nog even bij Theo langs om nog een krop sla mee te nemen en wat biet; ik gaf hen een doosje van de kakelverse eitjes; biologisch voor biologisch zal ik maar zeggen.
Wat ragout met bonen opgewarmd in de magnetron; verse sla gegeten die 30 minuten daarvoor nog in de tuin stond natuurlijk met wat verse eitjes.
Nog wat in de boeken van Peter Westbroek gelezen en de dag was weer om.

Geen opmerkingen: