09 juni 2015

Weer eens een stukkie Trekvogelpad

Voormalige geitenboerderij bij Peijnenburg
Gisteren had ik zin om een beetje in de buurt te gaan lopen; bij toeval zat ik in wat oude Bloggies te neuzen en kwam ik iets tegen over het Trekvogelpad. Was alweer een tijd geleden. Bij landgoed Pijnenburg komt het eigenlijk het dichtste bij mijn woonstede en dat kun je makkelijk aanlopen vanuit Den Dolder. De etappe Pijnenburg-Hilversum geladen op de GPS en met de trein naar Den Dolder. Eigenlijk een heel bekend stuk voor me; dan loop ik vanaf Pijnenburg via de Lage Vuursche weer naar station Bilthoven. Maar nu niet, daar waar het pad afweek naar het Noorden ben ik doorgelopen naar station Hollandse Rading (totaal 12 km): "morgen verder", bedacht ik mij en dat was dus vandaag. Nu eerst met de trein naar Hollandsche Rading en vooruit met de geit over de GPS route richting Hilversum. Voor de zekerheid had ik ook maar vast de volgende etappe, Hilversum-Naarden op de GPS gezet.
Boomstomp van een beuk die bij een
heftige storm was omgewaaid. De scherpe
punt bleef staan. Heb ik nu na jaren
herontdekt in het struweel
Het was koud vandaag; gelukkig had ik een trui aangetrokken, was echt nodig. Iets ten Noorden van Hilversum ben ik gestopt met de etappe en ben ik naar station Hilversum CS gelopen; totaal 22 km, niet gek. De trein naar Utrecht reed net voor m'n neus weg, dus een kwartiertje wachten op het perron. Het was nog steeds behoorlijk koud met een noordenwind. Eenmaal in Bilthoven naar de fitness; buikspierplezier en armoefeningen; heb het nu regelmatig gedaan en begin er plezier aan te beleven. Ik had het nog steeds koud en ging lekker naar het stoombad en de droge sauna om op te warmen; heerlijk. Zelfs nog even buiten in de zon liggen afkoelen.
Vanavond vroeg naar bed; morgen met Korneel op stap. Om 6.00 uur met de trein naar Assen voor een wandeling langs de Drentsche Aa; verheug ik me op!

Geen opmerkingen: